logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kwestia podłączenia nowego routera - sieć niezidentyfikowana po podłączeniu

Damianowsky1234 12 Gru 2020 11:28 558 7
REKLAMA
  • #1 19108027
    Damianowsky1234
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Witam mam problem z Internetem po podłączeniu routera który kupiłem wczoraj

Wcześniej miałem cały czas Internet na kablu tak jak w zdjęciu z czarnym i białym kablem czarny to antena z dachu biały to lan do komputera chciałem mieć w domu wifi więc kupiłem ten router i nie wiem czy źle to podłączam czy może potrzebuje jeszcze jakichś modemów do tego Ale nie chce mi się połączyć z Internetem po różnych kombinacjach podłączeń jest napisane sieć. Ale Internetu brak albo sieć niezidentyfikowane jak myślicie co można zrobić resetowanie nic nie pomaga ani nie mogę bo skonfigurować bo nie ma dostępu do Internetu
  • REKLAMA
  • #2 19108050
    volt1
    Poziom 30  
    Ocena: 241
    Dp konfiguracji nie jest potrzebny internet. Internet będzie dopiero po skonfigurowaniu. Wpisywałeś w przeglądarce adres IP rutera, wtedy jest dostęp do konfiguracji.
  • REKLAMA
  • #3 19108074
    Damianowsky1234
    Poziom 6  
    Ale jak wpisuje to ip z instrukcji w wyszukiwarce wyświetla mi się brak internetu Kwestia podłączenia nowego routera - sieć niezidentyfikowana po podłączeniu Kwestia podłączenia nowego routera - sieć niezidentyfikowana po podłączeniu Kwestia podłączenia nowego routera - sieć niezidentyfikowana po podłączeniu
  • REKLAMA
  • #4 19108106
    volt1
    Poziom 30  
    Nie w wyszukiwarce, tylko w pasku adresu cztery ciągi cyfr oddzielone kropkami.
  • #5 19108143
    Damianowsky1234
    Poziom 6  
    A gdzie jest ten pasek adresu w Google chrome

Dodano po 17 [minuty]:

Nic to nie dało Kwestia podłączenia nowego routera - sieć niezidentyfikowana po podłączeniu Kwestia podłączenia nowego routera - sieć niezidentyfikowana po podłączeniu
  • #6 19108213
    volt1
    Poziom 30  
    Właściwe miejsce, ale kropki zamiast przecinków :)
  • #7 19108230
    Damianowsky1234
    Poziom 6  
    Dalej nic Kwestia podłączenia nowego routera - sieć niezidentyfikowana po podłączeniu Kwestia podłączenia nowego routera - sieć niezidentyfikowana po podłączeniu
  • REKLAMA
  • #8 19108682
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10445
    Ustaw recznie we wlasciwosciach tcp/ip ip 192.168.0.10 maska 255.255.255.0 i dopiero probuj sie polaczyc. Do routera nie bylo dolaczonej instrukcji? Zreszta skoro masz nawet problem z polaczeniem to jak chcesz wszystko skonfigurowac? To raczej niewykonalne w Twoim przypadku.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem nowego routera, który nie łączy się z Internetem, wyświetlając komunikat o niezidentyfikowanej sieci. Wcześniej korzystał z połączenia kablowego. Użytkownik nie może skonfigurować routera, ponieważ nie ma dostępu do Internetu. Odpowiedzi sugerują, że do konfiguracji nie jest wymagany Internet, a dostęp do ustawień routera można uzyskać przez wpisanie adresu IP w pasku adresu przeglądarki. Użytkownik miał trudności z poprawnym wpisywaniem adresu IP oraz z ustawieniami TCP/IP, które powinny być skonfigurowane ręcznie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA