logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poradzić sobie z błędem E18 w pralce Beko WMB 61242PT?

Ro8inn 13 Gru 2020 09:57 7425 4
REKLAMA
  • #1 19110307
    Ro8inn
    Poziom 7  
    Ocena: 62
    Witam.
    Wczoraj żona chciała załączyć pranie i wszystko było spoko do momentu jak dała start prawdopodobnie pralka chciała wykonać dany cykl tylko w filtrze były różne wsuwki do włosów i pewnie zablokowało pompkę i się zaczęło nic nie działa. Nacisnąłem przycisk start trzymając go i włączyłem pralkę i pokazał mi błąd E18 czytałem jak skasować błąd, ale bez zmian naciskam start włączam pralkę pokaże mi błąd tylko, że jak puszcze start to zapala się cały wyświetlacz i już nic nie idzie zrobić tylko włączyć i wyłączyć, a problem zostaje bez zmian.
    Proszę o jakieś rady pozdro
  • REKLAMA
  • #2 19110461
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3700
    Błąd E18 to niemożność wyważenia wsadu i zatrzymanie wirowania. Spróbuj uruchomić procedurę testową i później z niej wyjść: https://youtu.be/RFDur_lIzfg
  • REKLAMA
  • #3 19110517
    Ro8inn
    Poziom 7  
    Wszystko spoko tylko jak ja wejdę w tryb testowy to pralka na nic nie reaguje tylko wł/wył a jak wchodzę trzymając start włączam pokazuje ino błąd puszczam start i świeci cały wyświetlacz i na nic nie reaguje
  • REKLAMA
  • #4 19113202
    Ro8inn
    Poziom 7  
    Udało mi się skasować błąd tylko, że teraz chciałem dać czyszczenie bębna i się zawiesił na tym programie.Jak przekręcam na inny program to nic się nie zmienia, tylko miga play na wyświetlaczu. Pomoże ktoś?
  • #5 19128572
    Ro8inn
    Poziom 7  
    Problem rozwiązany sam musiałem dojść do tego dzięki za pomoc
REKLAMA