logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znajdę darmową aplikacji do tunelowania TCP?

Ten co ma problem 14 Gru 2020 21:02 1728 10
REKLAMA
  • #1 19114492
    Ten co ma problem
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Witam! szukam darmowej aplikacji do tunelowania TCP z:
    -stałym i numerycznym adresem IP (numeryczne żeby zestawić tunel z DNS'em)
    -wysokim timeoutem (aby nie rozłączało połączenia co 15 minut)
    -w miarę niskim pingiem (okolice 300max, operator Orange LTE)
    -możliwością "udostępnienia" 4 (lub więcej) portów na raz
    -dużą łatwością obsługi (jak np Ngrok albo PageKite)
    -wysoka maksymalna ilość przesłanych danych (20gb)
    Testowałem:
    -Pagekite - nie umiem ustawić tcp, pomógłby ktoś?
    -Ngrok -brak stałego i numerycznego IP, dziwny port (Nie mogę dzięki niemu używać DNS, może ktoś umie pomóc?)
    -Staqlab-tunnel - umożliwia tylko tunelowanie http/https
    -Portmap.io - błąd łączenia - pewnie źle coś robię

Jak by to miało jakieś znaczenie to tunel potrzebny do postawienia serwera Minecraft na portach 25565, 25566, 25567, 25568 (i w przyszłości może więcej portów)
    Nie bawie sie w przekierowanie portów bo nie mam publicznego IP

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc :D
  • REKLAMA
  • #2 19114691
    r1obert
    Poziom 14  
    Ocena: 31
    Polecam przeglądarkę TOR, Firefox w trybie prywatnym lub jakiś program np. TCP Over HTTP Tunnel. Obydwie aplikacje w załącznikach, proszę tylko używać ze zrozumieniem. Z wersjami do poprzednich wersji Windows'ów mogą być kłopoty. Mam nadzieję, że pomogłem. Życzę Wesołych Świąt i lepszego 2021 roku. 8-)
    Załączniki:
    • Firefox Installer.exe (326.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TCP Over HTTP Tunnel v14.0.0.zip (13.11 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • torbrowser-install-win64-10.0.6_en-US.exe (69.78 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 19115034
    r1obert
    Poziom 14  
    Ocena: 31
    W warunkach jest darmo.
  • REKLAMA
  • #7 19115276
    przeqpiciel
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 238
    Ten co ma problem napisał:
    Nie bawie sie w przekierowanie portów bo nie mam publicznego IP

przeqpiciel napisał:
    Wydzierzaw sobie VPS'a i zestaw VPN

W ten sposób ominiesz problem z brakiem publicznego IP

Ten co ma problem napisał:
    -Ngrok -brak stałego i numerycznego IP, dziwny port (Nie mogę dzięki niemu używać DNS, może ktoś umie pomóc?)

Tak, zapłać im to będziesz miał dowolność w wyborze portów.

Druga rzecz, to co ngrok oferuje to nic innego jak podczepienie sie po SSH z opcją -R (reverese port) czyli to co przyjdzie na port maszyny zdalnej przez połączenie SSH wraca na Twój komputer (i jeśli dobrze pamiętam, dotyczy to tylko TCP, z UDP może być problem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje darmowej aplikacji do tunelowania TCP, która zapewnia stały, numeryczny adres IP, wysoki timeout, niski ping, możliwość udostępnienia wielu portów oraz łatwość obsługi. Testował już kilka rozwiązań, takich jak Pagekite, Ngrok, Staqlab-tunnel i Portmap.io, jednak napotkał różne problemy, w tym brak stałego IP i trudności w konfiguracji. Użytkownik planuje używać tunelu do serwera Minecraft na portach 25565-25568, a także nie ma publicznego IP, co komplikuje sprawę. W odpowiedziach zasugerowano m.in. korzystanie z przeglądarki TOR, wynajęcie VPS z VPN, oraz kontakt z dostawcą internetu w celu uzyskania publicznego IP.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA