logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak świateł dzienne w skuterze Fresco 4T: winny przełącznik, akumulator czy regulator napięcia?

Ryder12 18 Gru 2020 21:35 1083 5
REKLAMA
  • #1 19123406
    Ryder12
    Poziom 4  
    Ocena: 23
    Witam, kilka dni temu przestały świecić światła (nie pamiętam dokładnie jak się nazywały chyba dzienne, te duże żarówki) wcześniej jak jeździłem to też się nie zapalały, dopiero po kilku minutach jazdy albo jak poruszałem trochę przełącznikiem, teraz nie chcą w ogóle się zapalić, wydaję mi się że to przełącznik ale nie jestem pewny, może to być wina np. akumulatora? jutro odłączę regulator napięcia i zobaczę czy będzie działać, ma prawo to w ogóle działać bez tego regulatora? sprawdziłem wszystkie kostki, wszystko jest podłączone, a może to bezpiecznik? w skuterze jest tylko ten gdzie akumulator jest? czy też są takie kolorowe jak w samochodzie? proszę o odpowiedź
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19123727
    Ryder12
    Poziom 4  
    A czy mogę się jakoś upewnić czy to na pewno przełącznik? Np. połączyć te kabelki?
  • REKLAMA
  • #4 19124036
    JakuboS87
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Ryder12 Podłącz sobie na chwile przewód od świateł wychodzący z wiązki instalacji do czarnego przewodu od czujnika poziomu paliwa pod zegarami.
  • REKLAMA
  • #5 19124048
    Ryder12
    Poziom 4  
    JakuboS87 napisał:
    Ryder12 Podłącz sobie na chwile przewód od świateł wychodzący z wiązki instalacji do czarnego przewodu od czujnika poziomu paliwa pod zegarami.

ale tam jest wtyczka czy jak? czy musze uciąć kable?
  • #6 19124068
    JakuboS87
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Ryder12 Nie wiem dokładnie czy Masz tam wtyczkę, Ale na pewno jest tam przewód tzw. +12 Po stacyjce
    Weź kawałek jakiegoś przewodu elektrycznego i za jego pomocą połącz przewód od świateł głównych lub postojowych z przewodem koloru czarnego, który zasila wskaźnik paliwa.
REKLAMA