logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lock&unlock problem z otwarciem zablokowanego folderu

Patrykwszebor 19 Gru 2020 09:31 687 8
REKLAMA
  • #1 19123911
    Patrykwszebor
    Poziom 4  
    Ocena: 2
    Witam. Jakiś czas temu za pomocą programu Lock&Unlock ustawiłem hasło na kilka folderów zdjęć. Nie korzystałem z tych folderów i oczywiście zapomniałem jakie hasło ustawiłem. Czy jest jakaś szansa, by je odblokować? Próbowałem przenieść pliki do winrara i ponownie zainstalowałem program Lock&Unlock, by jeszcze raz dodać pliki do niego. Żaden sposób nie pomógł. Lock&unlock problem z otwarciem zablokowanego folderu
  • REKLAMA
  • #2 19123929
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10445
    Najlepsza szansa to przypomnienie sobie hasla.

Oryginalnie program rowniez pakowal pliki? Jezeli nie to je rozpakuj i dopiero probuj.
  • REKLAMA
  • #3 19124727
    Patrykwszebor
    Poziom 4  
    Program w żaden sposób nie ingerował. Po zainstalowaniu Lock&Unlock po prostu po próbie otwarcia zdjęcia wyskakuje taki komunikat Lock&unlock problem z otwarciem zablokowanego folderu
  • #4 19124754
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1132
    Wstaw uszkodzony plik. Okaże się, czy jest zaszyfrowany.
  • REKLAMA
  • #5 19124916
    Patrykwszebor
    Poziom 4  
    Wstawiam przykładowy plik.
    Załączniki:
    • cc_pomnik_w_parku_noca_001.jpg (105.04 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 19125309
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10445
    @mati211p jest:
    > Aplikacja używa mocnego algorytmu szyfrującego "BLOWFISH". Długość klucza (hasła) decyduje o mocy szyfru.
    > Producent programu radzi zachowanie ostrożności, zgubione hasło jest nieprzywracalne, a dane zostaną utracone.
  • #7 19125371
    Patrykwszebor
    Poziom 4  
    Czyli, jeżeli nie podam hasła nie odzyskam tych plików? Czy raczej już w tej chwili są nie do odzyskania?
  • REKLAMA
  • #8 19125379
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1132
    W tej chwili na pewno są zaszyfrowane, no tak, moje niedopatrzenie i zamiast zerknąć na opis programu (nie znam go) to poprosiłem o plik, ale oczywiście jest zaszyfrowany. Zgubił mnie ten tor rozumowania wielokrotnego dodawania plików w programie.
  • #9 19125393
    Patrykwszebor
    Poziom 4  
    Więc nie pozostaje nic innego niż przypomnienie sobie hasła. Nie mogło być skomplikowane, skoro postanowiłem nawet go nie zapisywać;-) Minęły od tego czasu około 2 lata i chyba niestety trzeba będzie pożegnać się z tymi zdjęciami.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z odblokowaniem folderów zdjęć zabezpieczonych hasłem za pomocą programu Lock&Unlock, którego hasło zostało zapomniane. Inne metody, takie jak przenoszenie plików do WinRara czy ponowna instalacja programu, nie przyniosły rezultatu. Odpowiedzi sugerują, że jedyną szansą na odzyskanie dostępu do plików jest przypomnienie sobie hasła, ponieważ program używa silnego algorytmu szyfrującego BLOWFISH, a zgubione hasło jest nieprzywracalne, co prowadzi do utraty danych. Użytkownik wyraził obawę, że po dwóch latach od zapomnienia hasła, odzyskanie zdjęć może być niemożliwe.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA