logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Łączenie Ethernet Adaptera z USB Adapterem do Macbook Air - możliwości i alternatywy

Bezwat 21 Gru 2020 18:29 465 3
REKLAMA
  • #1 19129136
    Bezwat
    Poziom 2  
    Dzień dobry,
    Posiadam Macbook Air, który nie ma zwykłego portu USB ani portu Ethernet, a wyłącznie porty typu USB C. Posiadam natomiast Ethernet adapter oraz usb adapter(Z USB na USB-C).
    Czy możliwym jest połączenia od Routera kabla do Ethernet Adaptera, następnie Ethernet Adaptera do USB Adaptera by finalnie połączyć się z komputerem?? Czy też jedyne rozwiązanie dla mnie to, zakup nowego Ethernet Adaptera który będzie Adapterem na USB-C ?

W załączniku zdjęcia obu adapterów:

Łączenie Ethernet Adaptera z USB Adapterem do Macbook Air - możliwości i alternatywy Łączenie Ethernet Adaptera z USB Adapterem do Macbook Air - możliwości i alternatywy
  • REKLAMA
  • #2 19129196
    Kardor
    Poziom 15  
    Ocena: 100
    Dlaczego miałoby się to nie udać?USB C to po prostu nowszy typ podłączenia USB.
  • REKLAMA
  • #3 19129902
    Bezwat
    Poziom 2  
    Tak, tak ale zastanawiam się czy mogę to zrobić w taki sposób, że kabel od routera podłączam do Ethernet Adaptera, nastepnie ten Adapter podłączam do kolejnego Adaptera , i dopiero kabel od tego adaptera podłączam do komputera( Czyli Router -> Ethernet Adapter -> USB Adapter -> Komputer).
    Pytam ponieważ nie wykrywa mi połączenia Ethernet na tymże komputerze ale równocześnie sprawdziłem na drugim komputerze, z tym samym systemem ale połączenie Router -> Ethernet Adapter -> Laptop i tutaj wszystko automatycznie system mi wykrył i działa. Szukam rozwiązania i zacząłem się zastanawiać czy to, nie jest kwestia systemu/ustawień komputera, a tego że używam dwóch adapterów ale nim kupie nowy chciałbym zasięgnąc opinii bardziej obeznanych osób by nie kupować na darmo.
  • #4 19130023
    Kardor
    Poziom 15  
    Ocena: 100
    możliwe jest to że po prostu karta nie jest zoptymalizowana pod systemy mac, musiałbyś sprawdzić w dokumentacji
REKLAMA