logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Programator czasowy DT05 - funkcja programowania na dwóch gniazdach

f3lborth 21 Gru 2020 19:18 486 2
REKLAMA
  • #1 19129226
    f3lborth
    Poziom 2  
    Witam wszystkich.

Zakupiłem dzisiaj programator czasowy z dwoma gwiazdkami. Okazuje się, ze programator działa (i tak tez powinien działać) tylko na jednym gnieździe. Chciałbym żeby działało to na obydwóch gniazdach. Po wstępnej próbie zmostkowania działają oba gniazdka ale funkcja programatora nie działa na żadnym. Co zrobiłem nie tak albo co powinienem żeby osiągnąć zamierzony cel?

1 zdjęcie przedstawia stan na początku (proszę zignorować brązowy kabel, jego tam nie było).
    Kabel nr 1 wychodzi z otworu IN, kabel numer dwa wchodzi do otworu OUT na płytce. Czarny kabel idzie do otworu COM
    2 zdjęcie po zmostkowaniu

Programator czasowy DT05 - funkcja programowania na dwóch gniazdach Programator czasowy DT05 - funkcja programowania na dwóch gniazdach

Jestem totalnym amatorem także proszę o wyrozumiałość i z góry dziękuje za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 19129351
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 995
    Jak jesteś totalnym amatorem to nie grzeb przy prądzie !!!!!
    Jeżeli górne ( na fotkach ) gniazdo jest przelotowe ( ma z drugiej strony wtyczkę ) i ma mechanicznie połączone zaciski gniazdo wtyczka to puki ich nie rozłączysz ( a to może być mechanicznie niemożliwe) Twój pomysł nie ma szans.
    Lepiej go porzuć, a do sterowanego gniazda dodaj przedłużkę z większą ilością gniazd. To będzie skuteczne ( i bezpieczne ) działanie dla totalnego amatora.
    Pozdr. J.
  • #3 19129647
    f3lborth
    Poziom 2  
    Działa. Mostek zrobiony jak na drugim zdjęciu. Kwestia poprzestawiania w opcjach.
REKLAMA