logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] iPhone 7 - Nie działa touch id oraz się restartuje

Nigiri 23 Gru 2020 18:20 798 2
REKLAMA
  • #1 19133379
    Nigiri
    Poziom 9  
    Ocena: 28
    Witam.
    Mam telefon podany w tytule i problem polega na tym, że wpadł w bootloop i ciągle się restartuje na logu jabłuszka. Po odpięciu poszczególnych taśm wygląda sytuacja tak:
    -po odpięciu taśmy od touch id, telefon się uruchamia
    -po wpięciu taśmy od touch id i odpięciu taśmy od głośnika/kamery uruchamia się, ale touch id wraz z przyciskiem nie działa
    -po wpięciu wszystkich taśm wpada w bootloop.

Gdy podłożyłem inny kompletny wyświetlacz razem z głośnikiem/kamerą i touch id uruchamia się, ale nie działa przycisk razem z touch id.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19133404
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1436
    A co się działo wcześniej z telefonem, z jaką usterka zacząłeś naprawę. Czasami zbyt mocno odchylony wyświetlacz powoduje przerwanie, uszkodzenie taśmy. Touch id też przy demontażu może się naderwać, zadrapać. Warto sprawdzić też baterię. Zdarza się też uszkodzić złącza fpc na płycie i przy taśmach obejrzyj je w powiększeniu.
  • #3 19164473
    Nigiri
    Poziom 9  
    Ocena: 28
    Jednak uszkodzona była taśma od touch id, bo jak dałem nowy wyświetlacz z nową taśmą, przekładając stare touch id to telefon bez problemu działał.

W sumie nie wiem jak ta taśma się uszkodziła, bo oglądałem ją gołym wzrokiem jak i pod lunetą i żadnych uszkodzeń nie dostrzegłem. Złącza też wyglądały na nieuszkodzone. Sam wyświetlacz przy otwieraniu jakoś mi nerwowo nie odskoczył, aby zerwały się taśmy, a jak odkręcałem ekraniki aby odpiąć taśmy to oparłem wyświetlacz pod kątem 90 stopni o butelkę z wodą, aby taśmy nie były naprężone.
REKLAMA