logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Trilux TAP 2831 TS-X --> nie chce się odpalić ...

empiem 16 Paź 2005 17:36 1472 5
REKLAMA
  • #1 1903632
    empiem
    Poziom 11  
    Witam . Problem mój polega na tym że telewizorek nie chce się załączyć...
    Nie należę do ekspertów w tej dziedzinie wieć proszę o pomoć. Sprawdziłem tylko to, że napięcie dochodzi z włącznika. Jest napięcie - ale dioda się nie pali i nie ma żadnej reakcji. Czy konieczna jest wizyta fachowca i jakie to mogą być koszty ? Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam.

Przeniosłem z: TV [h]
  • REKLAMA
  • #2 1903687
    Indyczes
    Poziom 33  
    Ocena: 268
    Bez podstawowych pomiarów trudno sie wypowiedzieć,jak sie na tym nie znasz to pozostaje serwis.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 1904825
    mariusz.s
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 79
    czy masz nap.na tranzystorze?
  • REKLAMA
  • #4 1904929
    Indyczes
    Poziom 33  
    Ocena: 268
    mariusz.s napisał:
    :D
    :D:D cudotwórcą jesteś,czy co-u mnie nie zapala samochód-może wiesz co to będzie:D
  • REKLAMA
  • #5 1905092
    rafcio363
    Poziom 30  
    Ocena: 264
    Indyczes napisał:
    mariusz.s napisał:
    :D
    :D:D cudotwórcą jesteś,czy co-u mnie nie zapala samochód-może wiesz co to będzie:D

ja wiem, poprostu pora zatankować :D:D:D

A do autora postu : Sprawdz bezpiecznik czy przepalony,podstaw nowy....ale raczej uwalilo przetwornice
  • #6 1905227
    Zdzisław Osmulski
    Poziom 30  
    Ocena: 14
    Tak jak moi poprzednicy uważam jeśli nie miałem z takim sprzętem do czynienia(naprawy) to lepiej zdać się na serwis,będzie taniej.Ewentualnie zostaje sprawdzić i wymienić bezpiecznik(jak sugerował kol.Rafcio) na taki sam.Bywa w Triluxach bardzo prozaiczne uszkodzenie jak uszkodzony wyłącznik sieciowy czy też pozystor.Bywają jednak i bardziej skomplikowane uszkodzenia.
REKLAMA