logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Lenovo T470 hasło bios, poszukiwany wsad

wilinho 06 Sty 2021 23:32 31341 12
REKLAMA
  • #1 19163167
    wilinho
    Poziom 9  
    Ocena: 29
    Odkopuję temat, mam problem z usunięciem hasła bios w ThinkPad t470, przeprogramowałem wsad bios i nadal jest hasło. Mam programator svod3 ktoś podpowie jak usunąć hasło?

Wydzieliłem jako nowy temat. Nie podpinaj się pod cudze wątki. RADU23
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 19163611
    sk1977
    Spec od komputerów
    Ocena: 742
    Przecież jest w opisie:
    "From command line use either autopatch.cmd (Windows) or autopatch.sh (Linux) as follows:
    autopatch <your_bios_image.ext>
    THAT'S IT!"
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 19163629
    wilinho
    Poziom 9  
    sk1977 napisał:
    Przecież jest w opisie:
    "From command line use either autopatch.cmd (Windows) or autopatch.sh (Linux) as follows:
    autopatch <your_bios_image.ext>
    THAT'S IT!"

No włąsnie nie jest tak prosto ze uruchamiam plik cmd wrzucam bios i gotowe, mam zainstalowenego najnowszego pythona, jak uruchomie ten plik cmd kilkajac dwukrotnie uruchamia sie oknona chwile i się zamyka ze nic nie mozna zrobić :/ Probowałem uruchomic na laptopie z win7 i tez to samo :/
  • #6 19163646
    sk1977
    Spec od komputerów
    Wrzuć ten plik to będzie można sprawdzić.
    Ogólnie masz z linii poleceń uruchomić plik z argumentem będącym nazwą pliku ze zgranym BIOSem.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #7 19163673
    wilinho
    Poziom 9  
    Plik bios zgrany z mojego zablokowanego thinkpada t470 zgrałem i zmieniłem rozszerzenie na ext. Dodałem rownież zrzut ekranu co sie dzieje jak przeboje uruchomić patchera Lenovo T470 hasło bios, poszukiwany wsad
    Załączniki:
    • bios.rar (7.96 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #9 19163710
    wilinho
    Poziom 9  
    Właśnie mam zainstalowanego, może jest problem dlatego ze mam zainstalowany pycharm do programowania i pisiania apliakcji :/ Sproboje wszystkie pythony odinstalowac i zainstalowac jeden. Mozesz podac link ktory mam zaisntalowac ?
  • #10 19163731
    sk1977
    Spec od komputerów
    Jak masz jakiś sprzęt np. z win7 to warto tam zainstalować pythona i sprawdzić. Ścieżki do Pythona też muszą być poprawne.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 19163735
    wilinho
    Poziom 9  
    Probowalem nadal to samo :/ Może ktoś spatchowac mi ten mój bios bo juz mi brak siły...
  • #13 19164293
    wilinho
    Poziom 9  
    Problem rozwiązany, okazuje się że przy instalacji Pythona należy zaznaczyć opcję PATH, która jest domyślnie odznaczona.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z usunięciem hasła BIOS w laptopie Lenovo ThinkPad T470. Po przeprogramowaniu wsadu BIOS hasło nadal występuje. W trakcie dyskusji poruszono kwestie związane z używaniem programu autopatch do modyfikacji BIOS-u oraz instalacją Pythona, który jest niezbędny do uruchomienia skryptu. Użytkownik napotkał trudności z uruchomieniem pliku CMD, co prowadziło do problemów z patchowaniem BIOS-u. Ostatecznie rozwiązanie problemu polegało na zaznaczeniu opcji PATH podczas instalacji Pythona, co umożliwiło prawidłowe działanie skryptu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA