logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Złączka w Renault Megane III 1.5dci przy lewym nadkolu - do czego służy?

Waldi12347 15 Sty 2021 18:38 687 10
REKLAMA
  • #1 19186037
    Waldi12347
    Poziom 5  
    Ocena: 15
    Witam w wielu autach spotykałem się z złączkami na pozór nie potrzebnymi, czasami się okazywało że było coś wcześniej kombinowane. Dowiadywalem się również że zależy od wyposażenia auta. Że elektryka jest ta sama do tego samego auta z różnymi opcjami wzbogacenia zastanawia mnie ta kostka. Renault Megane iii 1.5dci przy lewym nadkolu.
    Złączka w Renault Megane III 1.5dci przy lewym nadkolu - do czego służy? Złączka w Renault Megane III 1.5dci przy lewym nadkolu - do czego służy? Złączka w Renault Megane III 1.5dci przy lewym nadkolu - do czego służy?
  • REKLAMA
  • #2 19186076
    AdiKed
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    Masz termometr zewnętrzny gdzieś na pulpicie? Pod nadkola często pchali termometry...
  • #3 19186184
    vieleicht
    Poziom 37  
    Ocena: 453
    To będzie czujnik parkowania.
    Złącze nr 1634, 1635,1636 i 1637
  • REKLAMA
  • #4 19186196
    Waldi12347
    Poziom 5  
    Mam termometr ale pokazuje temp. Także to chyba nie to. Tak przy okazji próbuje dostać się do wysprzeglika sprzęgła, stąd właśnie zapytanie o kostki, kurde. Już prawie pół auta rozebralem by dostać się do "siusiaka" i nadal w lesie jestem. Jest jakiś patent na to?

Dodano po 2 [minuty]:

vieleicht napisał:
    To będzie czujnik parkowania.
    Złącze nr 1634, 1635,1636 i 1637

Dobre. Zapewne Masz rację bo moje auto tego nie ma, lecz słyszałem że niektóre opcje można sobie dodać, w tym przypadku również?
  • #5 19186308
    vieleicht
    Poziom 37  
    Ocena: 453
    Czujniki można dodać, ale najprawdopodobniej będziesz musiał wymienić sterownik na taki który obsługuje przód i tył o ile masz teraz tylko tył.
  • REKLAMA
  • #7 19186484
    lukasz12345678910
    Poziom 30  
    Ocena: 483
    Nie ma patentu, napisze Ci jak to robiłem w Megane 2 bo kiedyś musiałem kilka razy wyjąć skrzynie w przeciągu miesiąca. Zaczynasz od zdjęcia zderzaka, podwieszasz chłodnice na pasie, wyjmujesz przednia belkę, później spuszczasz olej, półosie, akumulator, reszta rzeczy z góry i powinieneś wyjąć skrzynie.
  • #8 19186671
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5105
    To złącze modułu przetwornicy dla lamp xenonowych i sterowania wysokością wiązki światła,w renòwkach jest jeden moduł obsługujący palniki i poziomowanie.Co do wysprzęglika,na zewnątrz jest tylko kruciec z podpiętym przewodem i odpowietrznik,cały eysorzęglik jest wewnątrz kosza sprzęgłowego.
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • #9 19188371
    Waldi12347
    Poziom 5  
    milejow napisał:
    To złącze modułu przetwornicy dla lamp xenonowych i sterowania wysokością wiązki światła,w renòwkach jest jeden moduł obsługujący palniki i poziomowanie.Co do wysprzęglika,na zewnątrz jest tylko kruciec z podpiętym przewodem i odpowietrznik,cały eysorzęglik jest wewnątrz kosza sprzęgłowego.

Wczoraj od spodu jak pod jakimś kontem wzrok ulozylem udało mi się go zlokalizować, niestety dzisiaj mam już dostęp wvmiare ale go zgubiłem ani z dołu go nie widzę ani z góry, kurczę ukradli chyba, hehe... Macie może jakieś zdjęcie od góry gdzie to szukać, ja nic znaleźć nie mogę. Same części mi wyskakują. Dzięki
  • #10 19188432
    lukasz12345678910
    Poziom 30  
    Ocena: 483
    Ale co chcesz znaleźć. Żeby zmienić wysprzeglik musisz wyjąć skrzynie biegów.
  • REKLAMA
  • #11 19191407
    Waldi12347
    Poziom 5  
    Jaki ja głupi jestem... hehe. W jaki sposób wysprzeglik mogłem pomylić z czujnikiem świateł wstecznych, hehe. A wysprzeglik szukałem gdzieś z tyłu... hehe. Z tym sobie już poradziłem ale wracając do tematu zastanawiam się również nad tym... Złączka w Renault Megane III 1.5dci przy lewym nadkolu - do czego służy? Złączka w Renault Megane III 1.5dci przy lewym nadkolu - do czego służy?
    Czy to służy do odpowietrzania układu paliwowego? Czy może służyć w innych celach?

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat złączki w Renault Megane III 1.5 dCi znajdującej się przy lewym nadkolu. Użytkownicy sugerują, że złącze może być związane z czujnikiem parkowania lub modułem przetwornicy dla lamp xenonowych. Wspomniano również, że złącze może być używane do dodawania opcji, takich jak czujniki parkowania, co wymaga wymiany sterownika. Autor pyta o dostęp do wysprzęglika sprzęgła, co wymaga demontażu skrzyni biegów. W końcu, pojawiło się pytanie o inne złącze, które może służyć do odpowietrzania układu paliwowego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA