logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Beko EWUE6636XAW - Brak sygnalizacji dźwiękowej zakończenia programu prania

Methodgirl 22 Sty 2021 14:53 2085 7
REKLAMA
  • #1 19202437
    Methodgirl
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Mam nową pralkę Beko EWUE6636XAW. Pralka normalnie pierze, jednak w momencie kiedy licznik pozostalego czasu dochodzi do zera jakby się pauzuje. Licznik w nieskończoność pokazuje 00:00. Po naciśnięciu przycisku "start/pauza" pojawia się napis "end" i otwierają się drzwiczki. Nie jest to może problem wykluczający jej uzytkowanie, ze trzeba naciskac ten przycisk, tymniemniej jednak pralka miała sygnalizować zakończenie programu dźwiękowo, a to się dzieje tylko po pojawieniu napisu "end" (który u mnie się nie pojawia). Pralka ma 2 dni, dlatego też wolalabym uniknąć problemów od samego początku. Czy mają Państwo może jakies sugestie co jest tego przyczyną? Pozdrawiam serdecznie!
  • REKLAMA
  • #2 19202473
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 19202499
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2038
    Methodgirl napisał:
    Licznik w nieskończoność pokazuje 00:00.
    Jak długo czekałaś gdy na zegarze było 00:00, bo w nieskończoność to słabe jednostka czasu.
  • #4 19202568
    Methodgirl
    Poziom 6  
    Instrukcja przeczytana, nie wymieniono tam mojego problemu.

Czekałam około godziny od kiedy pojawiło się 00:00. Nie jest to "nieskończoność", ale chyba wystarczająco długo ;) w tym czasie nic się już nie działo, po prostu widać było 00:00, ale brak napisu "end". Pranie samo w sobie wygląda na zakończone - jest prawidłowo odwirowane.
  • #5 19202574
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2038
    Ciężko coś tak na odległość powiedzieć a jest problem z znalezieniem instrukcji do tego modelu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 19203299
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 19203403
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6917
    Zgłosić na infolinię do naprawy gwarancyjnej i tyle w temacie.
  • #8 19205054
    Methodgirl
    Poziom 6  
    Muszę zgłosić reklamację

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z nową pralką Beko EWUE6636XAW, która po zakończeniu programu prania nie sygnalizuje dźwiękowo zakończenia, a licznik czasu zatrzymuje się na 00:00. Po dłuższym oczekiwaniu (około godziny) nie pojawia się napis "end", co sugeruje, że pranie jest zakończone, ale nie ma potwierdzenia. Użytkownik sprawdził instrukcję obsługi, która nie zawierała informacji na ten temat. W odpowiedziach zasugerowano zgłoszenie problemu do serwisu gwarancyjnego, ponieważ pralka jest nowa i może wymagać naprawy.
REKLAMA