logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Privileg 80525 - po zamknięciu drzwi pralki nie można uruchomić.

mos5 03 Lut 2021 00:11 1134 7
REKLAMA
  • #1 19229675
    mos5
    Poziom 24  
    Ocena: 148
    Jak w tytule. Moduł blokady drzwi wymieniony na nowy, elektronika sprawdzona, wszystkie elementy sterujące sprawdzone (ACS108, ACS1025), zasilacz na LNK304GN ok, napięcia i kondensatory elektr. na jego wyjściu sprawdzone i OK. Podejrzewam usterkę innego podzespołu pralki, do czego potrzebuję procedury odczytu błędu. Proszę o procedurę odczytu błędu i kody błędów.
    Foto tabliczki znamionowej:
    Pralka Privileg 80525 - po zamknięciu drzwi pralki nie można uruchomić.Znamion...jpg (1.03 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19230176
    stiff12
    Poziom 23  
    Ocena: 448
    Triak sterowania silnika wylutowany i sprawdzony?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 19230531
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3702
    To konstrukcja współdzielona z Electrolux więc spróbuj konfiguracji Electrolux.
    Załączniki:
    • 17_01_03_4.pdf (799.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 19232336
    mos5
    Poziom 24  
    stiff12 napisał:
    Triak sterowania silnika wylutowany i sprawdzony?
    Podejrzewałem raczej silnik, ale pralka naprawiana rodzinie na odległość i nie mogę fizycznie sprawdzić tego silnika, ale oczywiście triaka sprawdzony (wylutowany, zawsze tak robię). Dziękuję bardzo.
    Kenworth 18 napisał:
    To konstrukcja współdzielona z Electrolux więc spróbuj konfiguracji Electrolux.
    Płyta główna Electroluxa więc chyba masz rację. Bardzo dziękuję koledze.
  • REKLAMA
  • #5 19234396
    machefi
    Specjalista AGD
    Ocena: 1478
    Grzałka na przejście i upływność do masy sprawdzona?
    Spróbuj włączyć pralkę (tylko dla celów sprawdzenia!) na przedłużaczu bez bolca ochronnego.
  • REKLAMA
  • #6 19234777
    stiff12
    Poziom 23  
    Ocena: 448
    Odczytaj kod błędu jak masz w pdf powyżej.
  • #7 19237441
    mos5
    Poziom 24  
    machefi napisał:
    Grzałka na przejście i upływność do masy sprawdzona?
    Spróbuj włączyć pralkę (tylko dla celów sprawdzenia!) na przedłużaczu bez bolca ochronnego.

Grzałka sprawdzona przez lokalnego serwisanta ale jak się domyślam nie obrażając nikogo to prosty serwisant o upływności pewnie nie słyszał.

Dodano po 6 [minuty]:

stiff12 napisał:
    Odczytaj kod błędu jak masz w pdf powyżej.

Płyta która sprawdzałem nie dotarła jeszcze od mnie do pralki więc odczyt na razie niemożliwy.
    Przeanalizowałem te procedurę i kody jakie tam znalazłem to raczej kody dla użytkownika nie serwisanta. Może procedura właściwa lecz interpretacja kodów w stylu "skontaktuj się z Serwisem".
    Dziękuję kolegom.
  • #8 19244623
    mos5
    Poziom 24  
    Płyta dotarła do pralki są wyraźne postępy! Ze względu na "szczupłość" otrzymanej instrukcji czy ktoś z kolegów może podesłać pełną wersję lub chociaż procedurę kasowania błędów w tym systemie. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Privileg 80525, która nie uruchamia się po zamknięciu drzwi, mimo wymiany modułu blokady drzwi i sprawdzenia elektroniki oraz elementów sterujących. W odpowiedziach sugerowane są różne możliwe przyczyny, w tym uszkodzenie triaka sterowania silnika oraz grzałki. Użytkownik podejrzewa, że problem może leżeć w innym podzespole pralki i prosi o procedurę odczytu błędów. Wskazano, że pralka dzieli konstrukcję z marką Electrolux, co może pomóc w diagnostyce. Użytkownik poszukuje również pełnej instrukcji oraz procedury kasowania błędów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA