logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko DFS28123X - Zmywarka błąd E01 kilka razy w ciągu cyklu

todor12 07 Lut 2021 20:49 5355 4
REKLAMA
  • #1 19240695
    todor12
    Poziom 5  
    Ocena: 4
    Witam
    Mam nową zmywarkę, niecały rok. Od jakiegoś czasu wyrzuca błąd E01. Próbowałem już metody z przechylaniem, nic nie wyleciało spod urządzenia. Błąd pojawia się różnie - na początku, innym razem, gdy pozostało ok. 1:01 do końca lub ok. 0:44. Na cyklu normalnym to się zdarza, natomiast na cyklu z funkcją skrócenia czasu nie przydarzyło się. Po otwarciu w trakcie błędu brak wody na dnie komory, grzeje normalnie. Najczęściej ten e01 sam znika i myje dalej, cofa czas o kilkanaście minut, raz do początku programu. Czy można coś na to poradzić?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 19240738
    Kamil0219
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    Witam
    Skoro zmywarka ma mniej niż rok, zapewne jest na gwarancji. Każdy błąd zgłaszany przez urządzenie na wyświetlaczu kwalifikuje je do naprawy przez serwis autoryzowany. Zgłoś zatem sprawę na infolinię producenta.
    Pozdrawiam :D
  • REKLAMA
  • #3 19251931
    todor12
    Poziom 5  
    Dzięki za odpowiedź.
    Zanim jeszcze zgłoszę do serwisu, znalazłem tu na forum jak wejść w tryb serwisowy. Wyświeta się kolejno 1HFT, 1FT, 5FT - to pewnie są błędy, potem jeszcze pozycja 4 wyświetla EEP, i piąta "dno", a na ostaniej jest literka A zmieniająca się w P i wyświetal się 4:03. Czy to coś znaczy, co sygnalizuje?
  • REKLAMA
  • #5 19252311
    todor12
    Poziom 5  
    Dziwne tylko , że przetarte kable, ale generalnie działa? Można to jakoś przybliżyć? Jest tam jakiś kabel dotyczący stricte tego wycieku, którego nie ma? Może to być ogólnie też wariująca elektronika?
REKLAMA