logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z mikrofonem, strasznie słabo mnie słychać

x_kocur69 10 Lut 2021 21:16 5847 1
REKLAMA
  • #1 19247769
    x_kocur69
    Poziom 1  
    Witam,
    Mam problem z mikrofonem, pobrałem dziś program SOUNDPAD by puszczać muzykę w fivem to mój mikrofon nagle się zepsuł w taki sposób, że bardzo bardzo cicho mnie słychać, gdy rozmawiam na Discord lub na jakiejkolwiek apk , robiłem wszystko co mogłem, wszystkie ustawienia mikrofonu w mikserze dźwięku są ma maxa. Oczywiście od razu po tym gdy się dowiedziałem, że mnie bardzo słabo słychać odinstalowałem program, ale problem nadal jest. Posiadam słuchawki z wbudowanym mikrofonem: Słuchawki: HyperX Cloud Stinger model: HX-HSCS-BK/EM
    Proszę o pomoc. Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 19248297
    rb401
    Poziom 39  
    Ocena: 982
    x_kocur69 napisał:
    robiłem wszystko co mogłem, wszystkie ustawienia mikrofonu w mikserze dźwięku są ma maxa.

Oprócz samego suwaka od głośności mikrofonu w mikserze jest jeszcze w ustawieniach Windows coś takiego jak "zwiększenie wydajności mikrofonu" (albo czasem inaczej nazwane), regulacja skokowa, gdzie najczęściej musi być ustawione +20dB bo inaczej za cicho mikrofon słychać we wszystkich aplikacjach. Sprawdź co tam masz ustawione:
    Problem z mikrofonem, strasznie słabo mnie słychać
REKLAMA