logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wisniowski Optimum T 600N - problem z zaprogramowaniem pilota

lookaszpl 11 Lut 2021 18:56 2439 2
REKLAMA
  • #1 19249713
    lookaszpl
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witajcie,

Postępuję wg tej instrukcji:
    Cytat:
    Przyciskamy klawisz „UCZ” i trzymamy aż diody LED zapalą się i zgasną. 2.Puszczamy klawisz „UCZ”. 3.Teraz mamy około 10 sekund na przyciśnięcie wybranego przycisku w pilocie, gdy diody LED zapalą się trzykrotnie to nauka jest zakończona poprawnie.

Problem w tym, że przytrzymuję klawisz "UCZ" nie dochodzi do momentu zaświecenia diód i nie jestem w stanie przeprowadzić programowania. Normalnie przy otwieraniu/zamykaniu bramy te diody się zaświecają. Czy macie pomysł co może być powodem?

====
    Udało mi się rozwiązać problem. Pomogło użycie bardzo dużej siły na mikrostyku, czułem wręcz, że cała płyta się zaraz ugnie, ale diody zaczeły świecić.
  • REKLAMA
  • #2 19249844
    CiekawyŚwiata
    Poziom 3  
    Ocena: 15
    Odłączyć całkowicie zasilanie odczekać minutę lub dwie i spróbować ponownie. Czy nic się nie zapala, nie mignie?
  • #3 19249860
    lookaszpl
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Udało mi się rozwiązać problem. Pomogło użycie bardzo dużej siły na mikrostyku, czułem wręcz, że cała płyta się zaraz ugnie, ale diody zaczęły świecić i można było wykonać procedurę.
REKLAMA