logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Reset komputera po dotknięciu wtyczki zasilającej płytę główną - możliwe przyczyny

fgrtq 11 Lut 2021 19:12 300 6
REKLAMA
  • #1 19249756
    fgrtq
    Poziom 4  
    Czy możliwe jest żeby komputer się resetował przy dotknięciu lekko wtyczki zasilającej płytę główną? Nawet nie użyłam siły, lekko docisnęłam jedynie, tak powinno być czy piny nie stykają albo kabelki albo coś?
  • REKLAMA
  • #2 19249781
    chudymj
    Poziom 17  
    Ocena: 23
    Witam, jest możliwe. O której dokładnie wtyczce piszesz? Odłącz kompa od zasilania i odłącz tą wtyczkę i obejrzyj czy jest z nią wszystko ok, gniazdo również sprawdź. Może to być również kwestia tego, że nie jest do końca prawidłowo dociśnięta.

Był jakiś konkretny powód grzebania w kompie?
  • REKLAMA
  • #3 19249797
    fgrtq
    Poziom 4  
    Mierzyłam napięcie. I wtyczka 24 pinowa.
  • #4 19249812
    chudymj
    Poziom 17  
    Napięcie czego i po co? Coś nie działa? Czy robisz sobie laborki z miernictwa? ;) Jak Ci pomóc?
  • REKLAMA
  • #5 19249832
    fgrtq
    Poziom 4  
    Wszystko jest w moim poprzednim poście, chciałam sprawdzić napięcie, ale odpuściłam, D: mój komputer ostatnio szaleje i chciałam zobaczyć czy z zasilaczem jest wszystko oki. :)

Dodano po 53 [sekundy]:

Napięcie zasilacza*.
  • #6 19249847
    chudymj
    Poziom 17  
    To tak jak pisałem, odepnij i posprawdzaj czy wszystkie piny siedzą prawidłowo i najlepiej załatw sobie zasilacz na podmiankę, sprawdź czy to rozwiąże problemy.
  • REKLAMA
  • #7 19249852
    fgrtq
    Poziom 4  
    Tak zrobię. ;)

Dodano po 2 [godziny] 39 [minuty]:

oki :)

Podsumowanie tematu

✨ Komputer może się resetować przy lekkim dotknięciu wtyczki zasilającej płytę główną, co może być spowodowane nieprawidłowym dociśnięciem wtyczki lub uszkodzeniem pinów. Użytkownik sprawdził napięcie zasilacza, co sugeruje, że komputer ma problemy z działaniem. Zaleca się odłączenie wtyczki, sprawdzenie wszystkich pinów oraz ewentualne podłączenie innego zasilacza w celu diagnozy problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA