logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować spolszczenie w Windows XP Media Center Edition?

karolinter 20 Paź 2005 13:56 11014 5
REKLAMA
  • #1 1913566
    karolinter
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Mam problem z instalacja spolszczenia dla tego windowsa. Przy zakupie dostałem 4 płytki na dwóch jest Win XP MCE a na kolejnych UPDATES oraz polski pakiet językowy. Windows standardowo jest w angielskiej wersji jednak po instalacji spolszczenia nic się nie zmienia. Mam pytanko co trzeba jeszcze zmienić aby wszystie komunikaty oraz cały interface był po polsku. Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1913902
    mateuszkiek
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Czy istnieje polska instalka tego Windowsa.
    Ile dokładnie zajmuje cała instalka wraz z spolszczeniami.
  • REKLAMA
  • #3 1915703
    karolinter
    Poziom 18  
    Prawdopodobnie istnieje cała polska instalka, jednak ta którą kupiłem zawiera polską wersję językową na oddzielnej płytce. Windows po zainstalowaniu zajmuje około 2,70GB Czy ktoś może miał podobny problem:?:
  • REKLAMA
  • #4 1925293
    piterek-23
    Poziom 33  
    Ocena: 427
    Witam.
    Mam takie pytanka:
    1.wiem ze ten windows jest tylko dostepny z nowymi kompami,ale czym one sie roznia od siebie-stare i nowe ?
    2.czy ten windows moze pracowac na zwyklym PC ?

Pozdrawiam. Piotrek
  • REKLAMA
  • #5 1937309
    boster1
    Poziom 12  
    Oczywiście ze moze pracowac na zwykłym kompie. Mam pytanko : co tam zajmuje 2.7 Gb ?? Słyszałem ze to jest zwykła platforma Win XP + dodatek programowy Media Center zatem co zajmuje 1,7GB ?? (1GB zakłądam ze windows XP home) pozdro
  • #6 1942726
    karolinter
    Poziom 18  
    Windows Media Center jak najbardziej może pracować z zwykłym kompem, jedyna różnica która oddziela go do zwykłego XP-ka to dodatek Media Center (przeglądarki oraz inne bajery multimedialne) pozatym żadna rewelacja. Windows ten był znany za granicą już od około 2002 roku i z tegoż właśnie roku znajdziemy w nim drivery:cry: A pozatym to typowy XP. Aby zainstalować spolszenie należy najpierw zainstalować programik który znajduje się także na 1 płytce instalki obok katalogu i386 (nie pamiętam już nazwy, ale gdyby ktoś nie umiał znaleść to postaram się pomóc) najważniejsze podczas procesu instalacji to to aby zainstalować spolszczenie na czysty angielski system bez żadnych modyfikacji na polski. Tam więc myślę że problem rozwiązany. Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam!
    Karol:D

Moderowany przez jankolo:

Temat zamykam. Gdyby była potrzeba ponownego otwarcia, prosze o informację na PW oraz link do tematu

REKLAMA