logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei POT-LX1 - Skoki napięcia, brak reakcji na przycisk zasilania, stały pobór prądu

Roti 01 Mar 2021 15:58 774 5
REKLAMA
  • #1 19289969
    Roti
    Poziom 11  
    Ocena: 31
    Cześć.
    Naprawiam telefon jak w temacie. Objawy takie, że po podpięciu zasilania pobór prądu skacze od 100mA do 300mA, nic nie pojawia się na ekranie. Na gnieździe baterii napięcie skacze od 0.5V do 4V. Na padach od przycisku zasilania jest 1.7V po zwarciu do masy nic się nie dzieje. Pobór prądu nie zmienia się w zależności od tego czy podepnę baterię czy nie.
    Proszę Kolegów o pomoc w naprawie.
  • REKLAMA
  • #2 19290592
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Z tym, że nic nie pojawia się na wyświetlaczu, to bywa tak, że ramka bywa wykrzywiona i wyswietlacz przestaje świecić. Sprawdź też czy masz wszystkie elementy przy gniazdkach, bo jak się zdejmuje nieumiejętnie blaszkę osłaniającą można coś urwać.
    No i klasyka taśma i płytka złącza jakaś na podmianę by się przydała.
  • REKLAMA
  • #3 19293434
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    Jak podepniesz pod komputer to ho wykrywa??
  • REKLAMA
  • #4 19294256
    Roti
    Poziom 11  
    Miałem przez chwilę taki sam model tel. więc mogłem podpiąć inny ekran i płytkę zasilającą - taki sam efekt jak na moich częściach.
    Po podpięciu do komputera jest sygnał wykrywania urządzenia po kilkunastu sekundach rozłącza i tak w kółko. W menadżerze urządzeń pojawia się wpis
    map sms/mms
    Kilka pomiarów zaznaczyłem na zdjęciach
    Huawei POT-LX1 - Skoki napięcia, brak reakcji na przycisk zasilania, stały pobór prądu
  • REKLAMA
  • #6 19311279
    Roti
    Poziom 11  
    Przepraszam, że odpowiadam dopiero teraz ale byłem na wyjeździe.
    Nie, nie wyświetla się nic na ekranie. Ekran podmieniałem i też brak obrazu.
REKLAMA