logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Oppo A72 - Poświata wcześniej wyświetlanego obrazu.

takto416 06 Mar 2021 00:09 963 4
REKLAMA
  • #1 19299747
    takto416
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam kupiłem tydzień temu używany Oppo A72. Ma ekran wykonany w technologii LCD IPS. Po wyświetlaniu przez kilka minut tego samego obrazu pozostaje bardzo delikatna poświata tego obrazu widoczna szczególnie na ciemnych kolorach ale nie bardzo ciemnych. Znika ona po kilku minutach Podczas pisania tego posta i przejściu do aplikacji allegro efekt ten też miał miejsce (wstawiłem zdjęcia zrobione drugim telefonem na których widać ten problem) Zrobiłem screenshota i po powiększeniu okazało się że na screenshocie tej poświaty już nie było. Wywnioskowałem z tego że system nie wyświetlał tej poświaty tylko ekran musi mieć jakiś efekt pamięci.
    Nie przeszkadza mi to ale zastanawiam się czy to nie wróży poważniejszych problemów z wyświetlaczem w przyszłości. Czy ten efekt jest normalny czy wyświetlacz jest jakiś trefny?
    Mogę ten telefon jeszcze przez kilka dni zwrócić i właśnie zastanawiam się czy to zrobić z tego powodu. Oprócz tego to wszystko mi w nim pasuje i kupiłem go jeszcze za okazyjna cenę więc wolałbym go nie zwracać. Proszę o pomoc.
    Obraz wyświetlalny:
    Poświata która po nim została:
    Oppo A72 - Poświata wcześniej wyświetlanego obrazu. Oppo A72 - Poświata wcześniej wyświetlanego obrazu.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19299990
    takto416
    Poziom 7  
    Bródka napisał:
    Mi to wygląda na wypalenie matrycy, na dole widać logo Google i ramkę apki

Po kilku minutach znika ta poświata. Logo google było widoczne bo podczas pisania postu miałem włączona klawiaturę a tam jest logo.
    Czy jak to jest wypalona matryca czy będzie ona coraz bardziej się psuła podczas normalnego użytkowania? Jak tak to jak szybko będzie ten proces przebiegał?

• REKLAMA
  • #4 19300079
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 723
    Według mnie gdyby telefon był na gwarancji kwalifikuje się to do wymiany wyświetlacza
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 19628706
    takto416
    Poziom 7  
    Piszę jakby ktoś przeglądał ten temat i się zastanawiał co się stało później. Od Marca używam tego telefonu i pojawianie się poświaty dalej się czasami pojawia aczkolwiek problem nie postępuje. Jest taki sam.
REKLAMA