logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Automatyczne podłączanie powerbanka 50000 mAh do ładowania telefonu przy 50% baterii

18 Mar 2021 07:21 1593 6
  • #1 19325491
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • Pomocny post
    #2 19325510
    tomtim123
    Poziom 37  
    Ocena: 753
    Jednym ze sposobów, to zastosowanie przekaźnika czasowego który np. raz na powiedzmy 1 lub 2 dni kliknie na 5sek. i rozłączy zasilanie w telefonie, po czym znowu załączy i ładowanie będzie wznowione. Taki przekaźnik można kupić na znanym portalu. Inne pomysły też rozważ. Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #3 19325553
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    tomtim123 napisał:
    Jednym ze sposobów, to zastosowanie przekaźnika czasowego który np. raz na powiedzmy 1 lub 2 dni kliknie na 5sek. i rozłączy zasilanie w telefonie, po czym znowu załączy i ładowanie będzie wznowione.

Może kolega to rozwinąć, jak to będzie działać?
  • #4 19326260
    tomtim123
    Poziom 37  
    Ocena: 753
    Proszę bardzo. Płytkę zasilania przekaźnika podpinamy do akumulatora. Do przekaźnika pod styki NC podpinamy plus od power banka, wyjście NC podpinamy pod plus telefon. W tym momencie mamy cały czas ładowanie załączone. Przekaźnik możemy sobie zaprogramować w różnych trybach. Po naładowaniu telefonu na 100% power bank się wyłączy, natomiast po wyzwoleniu przekaźnika na chwilę ładowanie będzie odłączone, a po chwili przekaźnik ponownie załączy ładowanie i tak w kółko co jakiś czas. Wyzwolenie możemy realizować nie wiem np. jakimś kontaktronem w drzwiach, lub innym sygnałem, kwestia pomyślenia. Ja zrozumiałem, że kolega chce w ten sposób namierzać powiedzmy samochód. Właśnie i tu mi się nasuwa pytanie gdzie kolega chce ten system namierzania wykorzystać ? Ach... pewnie coś źle zrozumiałem, jak kogoś wprowadziłem w błąd, to przepraszam. Poniżej link do filmu z takim modułem przekaźnika czasowego oraz link do zakupu. Pozdrawiam
    https://www.youtube.com/watch?v=fmdu8ZXpXn8
    https://allegro.pl/oferta/przekaznik-czasowy-...MI3qfPzvW57wIVWRV7Ch0MEQt2EAQYAyABEgKd7_D_BwE
  • #5 19326356
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 19345153
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • Pomocny post
    #7 19346732
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Zmierz ile prądu daje Ci ten powerbank na USB - jeżeli używasz GPS cały czas, to telefon może zużywać więcej energii niż powerbank może Ci dawać na USB

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił chiński powerbank o pojemności 50000 mAh do ładowania telefonu z GPS, jednak po naładowaniu baterii do 100% urządzenie przestaje ładować. Proponowane rozwiązania obejmują zastosowanie przekaźnika czasowego, który cyklicznie odłącza i ponownie łączy zasilanie, co pozwala na wznowienie ładowania po spadku poziomu baterii. Użytkownik preferuje rozwiązanie z minimalnym okablowaniem i osobnym obwodem. Dodatkowo, pojawił się problem z wydajnością powerbanka, który może nie dostarczać wystarczającej mocy, aby zaspokoić zapotrzebowanie telefonu podczas korzystania z GPS.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA