logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Moto G8 Power - Szwankujące ustawienia głosności i brak dźwięku stereo

sebamjuzik 21 Mar 2021 17:40 3510 4
REKLAMA
  • #1 19332809
    sebamjuzik
    Poziom 10  
    Ocena: 30
    Witam, kilkanaście dni temu pojawiły się dwie usterki w moim nowym Moto G8 Power:
    1. Z chwilą rozpoczęcia nawiązywania rozmowy lub z chwilą odebrania połączenia wszystkie 4 suwaki głośności ustawiają się automatycznie do jakiegoś zapamiętanego położenia (?), po czym po rozłączeniu wracają do mojego własnego ustawienia z przed połączenia. Sytuacja może i nie byłaby denerwująca gdyby nie fakt, że głośność połączenia ustawia się na maksa i muszę ją za każdym razem ściszać.
    2. Zniknął przestrzenny dźwięk stereo - pomimo obrócenia telefonu do pozycji poziomej nadal dźwięk jest monofoniczny, chociaż grają obydwa głośniki.
    Reset do ustawień fabrycznych nie pomógł. Oczywiście rozumiem, że ponowne załadowanie ustawień telefonu z kopii bezpieczeństwa nie powinno wpływać na poprawność działania tych funkcji.
    Ktoś ma pomysł co zrobić czy po prostu oddać do serwisu?
  • REKLAMA
  • #2 19332847
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Kiedyś w Motoroli była aplikacja Smart Audio sprawdź czy ona działa i jakie są w niej ustawienia. Jeżeli masz kopię zapasową, po resecie zobacz jak telefon się zachowuje, bez wgrywania/przywracania kopii zapasowej.
  • REKLAMA
  • #3 19333070
    sebamjuzik
    Poziom 10  
    staś pytalski napisał:
    Kiedyś w Motoroli była aplikacja Smart Audio sprawdź czy ona działa i jakie są w niej ustawienia. Jeżeli masz kopię zapasową, po resecie zobacz jak telefon się zachowuje, bez wgrywania/przywracania kopii zapasowej.

Zrobiłem jeszcze raz reset bez przywracania ustawień i dźwięk stereo się naprawił, więc w moich ustawieniach coś musiało być nie tak. Natomiast kłopot z suwakami ustawienia głośności pozostał...
  • REKLAMA
  • #4 19333540
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 747
    Jest gwarancja, oddać.. Na przyszłość nie brać Motoroli.. z moich doświadczeń to kiepskie telefony. Ale jak kto woli.
  • #5 19356256
    sebamjuzik
    Poziom 10  
    winmap napisał:
    Jest gwarancja, oddać.. Na przyszłość nie brać Motoroli.. z moich doświadczeń to kiepskie telefony. Ale jak kto woli.

Po aktualizacji androida do wersji 11 naprawiło się, ale znów mam inny problem. Ten telefon kupiłem ze względu na dźwięk stereo, ale niestety żałuję decyzji, Mój stary Moto G5S bije go na głowę dopracowaniem i niezawodnością... Na pewno z daleka już od Motoroli...
REKLAMA