logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sagem MyX6-2 - Czy można ładować baterię, gdy telefon jest wyłączony?

Genario 22 Paź 2005 00:20 2190 8
  • #1 1917993
    Genario
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam
    Od dwóch dni jestem posiadaczem telefonu Sagem MyX6-2. Całe życie używałem Nokie i teraz zdecydowałem się na przetestowanie czegoś innego. Pare rzeczy mnie zastanawia, ale głównie to, że ładowania telefonu nie da się przeprowadzić kiedy jest on wyłączony. Po rozładowaniu całkowitym baterii telefon się wyłączył. Po podłączeniu ładowarki wyświetlany na ekranie był komunikat, że bateria jest zbyt słaba żeby włączyć telefon. Zaskoczyło mnie już to bo przecież nie chciałem go wcale uruchamiać :) Zostawiłem telefon, żeby się naładował. Przychodzę za pare godzin, oglądam ekranik, a tam komunikat "ładowanie baterii" i pod spodem opcja do wyboru "zacznij". Szczerze mówiąc nie wiedziałem o co chodzi, no ale nacisnąłem żeby zaczeło i wtedy telefon się włączył, po czym okazało się że przez te pare godzin wcale go nie ładował :| Jak już się uruchomił to ładuje, ale tylko kiedy jest włączony. Czy nie ma możliwości w tym telefonie naładować baterii kiedy on nie działa?
  • Pomocny post
    #2 1923422
    sbartos
    Poziom 25  
    Ocena: 153
    Fon ma kontrolę napięcia baterii, jeśli jest za niskie to się nie uruchamia aby się nie wieszać. 'Zacznij' pojawia się gdy jest już w kondycji do uruchomienia. Na 100% się ładuje gdy jest włączony, wystarczy wyjąć wtyczkę i za 5 sek. znów włożyć. Ładuje zawsze czy jest włączony czy wyłączony.
  • #3 1923552
    Genario
    Poziom 11  
    Czyli w momencie pojawienia się napisu "ładowanie baterii - zacznij" mam wyciągnąć wtyczke i włożyć ponownie i wtedy bedzie sie ladowal wylaczony?
  • Pomocny post
    #4 1923627
    sbartos
    Poziom 25  
    Wyjęcie i włożenie wtyczki powoduje wyświetlenie napisu 'ładowanie batarii', a to oznacza, że ładuje na wyłączonym jak i na włączonym telefonie, sam sprawdź.
  • #5 1923835
    Genario
    Poziom 11  
    No ok, ale wtedy wyświetla cały czas napis 'ładowanie baterii - zacznij' czyli tak do końca nie jest wyłączony :)
  • Pomocny post
    #6 1926759
    sbartos
    Poziom 25  
    Nawet jak jest wyłączony to mój przez 8 godzin zjada jedną kreskę. Bateria jest strasznie słabiutka starcza mi tylko na 1,5 dnia. W przyszłym tygodniu idę ją reklamować jak się nie poprawi.
  • #7 1926924
    Genario
    Poziom 11  
    Ja mój telefon odłączyłem od ładowarki w poniedziałek rano i jeszcze mam pełną baterię. Wprawdzie nie bawiłem się nim cały czas, ale rozmawiałem przez niego, kilka zdjęc zrobiłem, więc myślę, że półtora dnia to stanowczo za mało. Reklamuj póki możesz!
  • #8 3775556
    bobek271
    Poziom 1  
    kolego pewnie masz ten problem co ja czyli: rozładowywuje baterie... wymiana baterii nic nie pomoże.... ja juz mam 3 baterie i nic nie daje, prawdopodobnie jest to wina tego czujnika napiecia....

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Sagem MyX6-2 posiada kontrolę napięcia baterii, która uniemożliwia jego uruchomienie przy bardzo niskim poziomie naładowania, aby zapobiec zawieszaniu się urządzenia. Po całkowitym rozładowaniu i wyłączeniu telefonu, podłączenie ładowarki wyświetla komunikat "ładowanie baterii - zacznij", co oznacza, że bateria jest na tyle naładowana, by rozpocząć uruchamianie telefonu. Aby ładowanie przebiegało w stanie wyłączonym, należy odłączyć i ponownie podłączyć ładowarkę, co powoduje rozpoczęcie ładowania bez konieczności włączania telefonu. Jednakże ekran z komunikatem "ładowanie baterii - zacznij" sugeruje, że telefon nie jest całkowicie wyłączony podczas ładowania. Użytkownicy zgłaszają, że bateria w tym modelu jest słaba i szybko się rozładowuje, co może wymagać reklamacji. Istnieją również opinie o problemach z czujnikiem napięcia baterii, które nie są rozwiązywane przez wymianę samej baterii.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA