logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kyocera ECOSYS M2535dn - błąd F245 mimo aktualizacji firmware

kamilchw 16 Kwi 2021 21:44 2448 5
REKLAMA
  • #1 19384409
    kamilchw
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.
    Posiadam drukarkę jak w tytule z błędem F245. Znalazłem informacje, że trzeba wgrać firmware. Firmware znalazłem na tej stronie https://besdima.ru/c/kyocera-ecosys-m2535dn-firmware/
    Rozpakowałem archiwum rar, pendrive sformatowałem do fat32, skopiowałem wszystkie pliki z archiwum i uruchomiłem drukarkę z włożonym pendrive.
    Aktualizacja się zrobiła - napis FW-Update 1/6 complete.
    Niestety problem jak był tak jest.
  • REKLAMA
  • #2 19387300
    krzys_ka
    Poziom 26  
    Ocena: 86
    Proszę zmienić język urządzenia na angielski.
  • REKLAMA
  • #3 19388392
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ocena: 82
    Tak, jak kolega wspomiał już wyżej, to jest bląd języka polskiego, a ściślej jego tłumaczenia.

Wyłącz maszynę po ukazaniu się błędu F245, włącz i po przejściu maszyny w tryb gotowości zmień język wyświetlania z angielskiego na polski. Nie będzie już błędu F245.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 19388881
    kamilchw
    Poziom 10  
    krzys_ka napisał:
    Proszę zmienić język urządzenia na angielski.

forteca napisał:
    Tak, jak kolega wspomiał już wyżej, to jest bląd języka polskiego, a ściślej jego tłumaczenia.

Wyłącz maszynę po ukazaniu się błędu F245, włącz i po przejściu maszyny w tryb gotowości zmień język wyświetlania z angielskiego na polski. Nie będzie już błędu F245.

Pozdrawiam

Jakby to było takie proste - maszyna dosłownie na chwile przechodzi w tryb gotowości i potem pokazuje błąd. Po wgranym przeze mnie oprogramowaniu wyświetlany język zmienił się z polskiego na prawdopodobnie portugalski.
    Poniżej film z podłączenia tylko zasilania.
    https://youtu.be/Q3HMKjoqoR0

• REKLAMA
  • #5 19390315
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ocena: 82
    Był kiedyś firmware, który po wgraniu powodował zmianę jezyka na portugalski. Teraz trzeba wgrać język polski i powinno być git.
  • #6 19391336
    kamilchw
    Poziom 10  
    forteca napisał:
    Był kiedyś firmware, który po wgraniu powodował zmianę jezyka na portugalski. Teraz trzeba wgrać język polski i powinno być git.

Jak kolega ma, to poproszę o ten firmware
    Pozdrawiam
REKLAMA