logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ursus c360 - nieprawidłowe działanie stacyjki i kierunkowskazów po wymianie instalacji

Grzesiek kaczka 17 Kwi 2021 00:39 2799 3
REKLAMA
  • #1 19384638
    Grzesiek kaczka
    Poziom 4  
    Ocena: 41
    Witam . Mam problem w Ursusie c 360 wykonalne cała nową instalację elektryczną wymieniłem stacyjkę . Wszystko ładnie działa problem jedynie stanowi to że traktor pali bez włożonego kluczyka . Startera rozrusznika podłączyłem do wejścia na stacyjce numer 54na którym prąd powinien być dopiero po włożeniu kluczyka u mnie prąd jest cały czas na wyjściu 54 tak samo kontrolka ładowania świeci nawet jak wyjmę kluczyk bo na stacyjce na wyjściu numer 15 cały czas jest prąd kątrolkę gaśnie tylko jak zapalę ciągnik. Pomóżcie co może być nie tak dodam tylko że gruby kabel od rozrusznika podłączyłem po 30 na stacyjce a z drugiego wyjścia na stacyjce numer 30 puściłem kable na skrzynkę bezpieczników. Problem też mam z kierunkami włączę prawy kierunek świeca ładnie obie lampy tylko nie chcęigac co może być przyczyną . Pomóżcie
  • REKLAMA
  • #2 19384737
    FAB 2002
    Poziom 20  
    Ocena: 194
    Tutaj jest temat, który powinien pomóc rozwiązać temat. https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2861719.html . Proponuję również sprawdzić, prawidłowo założona jest dolna osłona stacyjki. Odwrotne jej założenie wprowadza w błąd przy podłączaniu przewodów. Najlepiej zdjąć ją przed montażem kabli.
  • REKLAMA
  • #3 20406294
    zbigniewigr
    Poziom 2  
    Witam mam taki problem z instalacją a mianowicie od stacyjki z gniazda nr 30 idzie przewód do skrzynki bezpiecznika jeżeli ten przewód jest odczepiony nie jest podłączony jest wszystko dobrze wszystkie światła kierunkowskazy wszystko jest Nie sprawdzałem jeszcze sygnału jeżeli ten przewód podepnę włączają się kontrolki i świecą po wyciągnięciu kluczyka gdzie jest błąd Dlaczego tak się robi jakby ktoś mi pomógł byłbym wdzięczny
  • #4 20406929
    FAB 2002
    Poziom 20  
    Ocena: 194
    Z opisu wynika, że źle podłączone są przewody w skrzynce bezpieczników. Prawdopodobnie, przewód w skrzynce, ze złącza nr 54 podłączony jest w do styku nr 30 w skrzynce. Do sprawdzenia, najlepiej posłużyć się schematem instalacji: https://obrazki.elektroda.pl/7254455800_1404850497.gif
REKLAMA