ten komputer to zlom, atrapa procesora (E1-1200M),
Mylisz się co do procesora:
A6-4400M to nie jest szczyt marzeń, ale co najmniej 2x szybszy od E1-1200.
Co do odpowiedzi na pytanie - procesor jest wlutowany na stałe i nie da się go w łatwy sposób wymienić.
Uzupełniałem juz chyba ze dwa razy paste silikonowa na tym procesorze i czyscilem go z kurzy ale nie zwrocilem uwagi ze jest wlutowany na stale. Jeśli tak do dzieki za informacje - to mi pozwoli uniknac bezsesownego tracenia czasu na zajmowanie sie tym tematem. Skoro ten procek jest wlutowany. Ja chcaiłem go wymienic bo mi sie pojawia 100% uzycia procka podczas uruchamiania przegladarki. Jakiejkolwiek. Ale na chwile. Otwarcie przegladareek trfa ok 5 6 sekund. Mysle ze to nie jest taki straszny wynik. To juz starszy laptop a w world of tanks idzie pograc.
Niestety demon prędkości ze względu na ten procesor to nie jest, ale w sumie przeglądarka internetowa w tej chwili jest w stanie zmęczyć nawet i czterordzeniowy procesor. Do tego laptopa łącznie 8GB RAM i SSD i to wszystko, co opłaca się zrobić - powinien wtedy dać się rozsądnie używać przy www/office/multimedia.
Dysk SSD kupilem miesiac temu. A ramu mam w nim 12GB.
Nie narzekam ale czasami wlacza mi sie perfekcyjny Slawomir i chcialbym zeby hulal w 100% dobrze.
W dyskusji poruszono możliwość wymiany procesora w laptopie Toshiba Satellite C875D-S7105. Użytkownik zapytał o możliwość wymiany procesora, na co odpowiedziano, że procesor AMD A6-4400M jest wlutowany na stałe, co uniemożliwia jego łatwą wymianę. Wskazano, że laptop nie jest wydajny, a jego procesor E1-1200M jest znacznie słabszy. Użytkownik zauważył, że mimo to laptop działa z 12 GB RAM i dyskiem SSD, co poprawia jego wydajność w codziennym użytkowaniu, chociaż czasami występują problemy z wysokim użyciem procesora podczas uruchamiania przeglądarek. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.