logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie i specyfikacja kondensatorów w heblarce Dauer z 1990 roku

kamilo200917 26 Kwi 2021 14:18 9273 1
REKLAMA
  • #1 19402017
    kamilo200917
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Ostatnio wpadłem w posiadanie małej heblarki produkcji Łotewskiej Dauer z 1990roku. Problem polega na tym że ktoś ukradł cały włącznik z kondesatorami. Szukałem informacji i podobno jest tam 7 kondensatorów i podwójny włącznik. Z silnika wychodzi bodajże 5 przewodów. Wieczorem dodam zdjęcia.
    Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakie tam są kondensatory jak to można podłączyć żeby prawidłowo pracowała?
    I pytanie dla posiadaczy jak tam maszyna przy lekkich pracach domowych się spisuje?

Dodano po 6 [godziny] 5 [minuty]:

Wstawiam zdjęcia sprzetu oraz jak to jest teraz podłączone. Ktoś chyba to zrobił na krótko aby tylko chodziła przede mną. Niestety na silniku nie ma żadnej tabliczki. Podłączenie i specyfikacja kondensatorów w heblarce Dauer z 1990 roku Podłączenie i specyfikacja kondensatorów w heblarce Dauer z 1990 roku Podłączenie i specyfikacja kondensatorów w heblarce Dauer z 1990 roku Podłączenie i specyfikacja kondensatorów w heblarce Dauer z 1990 roku Podłączenie i specyfikacja kondensatorów w heblarce Dauer z 1990 roku Podłączenie i specyfikacja kondensatorów w heblarce Dauer z 1990 roku Podłączenie i specyfikacja kondensatorów w heblarce Dauer z 1990 roku
  • REKLAMA
  • #2 19585726
    mlsz
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Instrukcję do tej obrabiarki znajdziesz tu – po rosyjsku:
    http://woodtools.nov.ru/instruc/mogilev/ie-6009a.pdf
    W tej instrukcji jest schemat połączenia silnika.
    Silnik:
    Typ – jednofazowy ИЗ – 6009
    Moc: 0,9 kW
    Obroty: 3000 obr/min
    Bateria kondensatorów:
    pracy: 5x10µF podłączone na stałe,
    rozruchowe 3x10µF dołączane przyciskiem na czas rozruchu.
    Kolega wymienił silnik na trójfazowy typu jamnik. Ale ostrożnie z mocą, bo ukręca się wałek wrzeciona.
REKLAMA