Witam. Ostatnio wpadłem w posiadanie małej heblarki produkcji Łotewskiej Dauer z 1990roku. Problem polega na tym że ktoś ukradł cały włącznik z kondesatorami. Szukałem informacji i podobno jest tam 7 kondensatorów i podwójny włącznik. Z silnika wychodzi bodajże 5 przewodów. Wieczorem dodam zdjęcia.
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakie tam są kondensatory jak to można podłączyć żeby prawidłowo pracowała?
I pytanie dla posiadaczy jak tam maszyna przy lekkich pracach domowych się spisuje?
Dodano po 6 [godziny] 5 [minuty]:
Wstawiam zdjęcia sprzetu oraz jak to jest teraz podłączone. Ktoś chyba to zrobił na krótko aby tylko chodziła przede mną. Niestety na silniku nie ma żadnej tabliczki.

Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakie tam są kondensatory jak to można podłączyć żeby prawidłowo pracowała?
I pytanie dla posiadaczy jak tam maszyna przy lekkich pracach domowych się spisuje?
Dodano po 6 [godziny] 5 [minuty]:
Wstawiam zdjęcia sprzetu oraz jak to jest teraz podłączone. Ktoś chyba to zrobił na krótko aby tylko chodziła przede mną. Niestety na silniku nie ma żadnej tabliczki.