logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] CS:GO się nie uruchamia, W10

1Mike1111 28 Kwi 2021 16:00 3519 10
REKLAMA
  • #1 19405757
    1Mike1111
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Kiedy próbuje włączyć CS:GO gra nie uruchamia się. Na chwilę wyskakuje okno z napisem "Updating configuration...", ale po chwili znika i znowu pojawia się przycisk "PLAY" i tak w kółko. W menadżerze zadań nawet nie pojawia się cs. Inne gry na steamie działają. Na innym koncie steam na tym samym pc też nie działa. Na innym pc gra uruchamia się.

Próbowałem już chyba wszystkiego.

-zaktualizowałem windows 10
    -sprawdziłem spójność plików cs:go
    -przeinstalowałem cs:go
    -przeinstalowałem całego steama
    -usunąłem wszystkie komendy z opcji uruchamiania
    -wyłączyłem antywirusa oraz zaporę windows

Moja specyfikacja:
    gtx 1060 6 gb
    intel core i5-8400
    16 gb ram
    windows 10 home
  • REKLAMA
  • #3 19406038
    1Mike1111
    Poziom 4  
    Kiedy uruchamiam z uprawnieniami administratora dostaje taki błąd:
    CS:GO się nie uruchamia, W10
  • REKLAMA
  • #4 19406818
    kiko80
    Poziom 27  
    Ocena: 162
    Może spróbuj tak
    Wyloguj się ze steam
    Zaloguj się i sprawdź aktualizacje dla klienta steam w lewym górnym rogu masz steam i po kliknięciu na niego masz to co trzeba
    Jak nadal nic to wybierz platformę beta niech ci do niej zaktualizuje i spróbuj odpalić csa jeśli pójdzie to wracasz z powrotem do normalnej wersji csa
    Jeśli nadal nie działa to we właściwościach pliku csgo.exe ustaw kompatybilność z windows xp czy 7
  • #5 19417149
    1Mike1111
    Poziom 4  
    Nadal nic. Kiedy uruchamiam z kompatybilnością z windows xp to jest ten sam błąd co z uprawnieniami administratora, a w innych przypadkach nie ma błędu ale gra się nie uruchamia
  • #6 19424181
    1Mike1111
    Poziom 4  
    Tak to wygląda
    Załączniki:
    • csgo error.mp4 (12.78 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #9 19476591
    1Mike1111
    Poziom 4  
    Nie podkręcałem GPU ani CPU.
    Zrobiłem przywracanie systemu, ale nadal nic.
    Czy mam na nowo system zaintalować i jak to zrobić bez straty moich danych?
  • #11 20205314
    1Mike1111
    Poziom 4  
    okdgpokwe,efpod ,
    Moderowany przez Dra98:

Zamiast bezsensownego postu należało napisać rozwiązanie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z uruchomieniem gry CS:GO na systemie Windows 10. Po kliknięciu "PLAY" gra nie startuje, a zamiast tego pojawia się komunikat "Updating configuration...", który znika, nie uruchamiając gry. Użytkownik próbował wielu rozwiązań, w tym aktualizacji systemu, sprawdzenia spójności plików gry, reinstalacji CS:GO i Steam, usunięcia komend uruchamiania, a także wyłączenia antywirusa i zapory. Inne gry działają poprawnie, a problem występuje również na innym koncie Steam na tym samym komputerze. Użytkownik rozważa reinstalację systemu, ale obawia się utraty danych. W odpowiedziach sugerowano uruchomienie gry z uprawnieniami administratora, sprawdzenie aktualizacji Steam, ustawienie kompatybilności z Windows XP lub 7 oraz ostatecznie reinstalację systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA