logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

EPSON L3151 - nie drukuje strony testowej podczas próby uruchomienia

lizja2609 21 Maj 2021 21:17 3831 2
REKLAMA
  • #1 19444564
    lizja2609
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dzień dobry, mam problem z nowo zakupionym sprzętem. Uruchamiany zgodnie z instrukcją obsługi. Przy wielokrotnych próbach druku strony testowej drukarka nie reaguje. Jaka może być przyczyna?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19444947
    tato56
    Poziom 30  
    Ocena: 176
    Co znaczy "Przy wielokrotnych próbach druku strony testowej drukarka nie reaguje" wysuwa puste kartki? czy komp jej nie widzi? Jeżeli nie ma tekstu to zrób głębokie czyszczenie Postaraj się opisać dokładnie problem bo z opisu nic nie można się dowiedzieć
  • #3 19446439
    lizja2609
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dziękuję za odpowiedź. Udało mi się ruszyć drukarkę właśnie z poziomu komputera, po instalacji sterowników. Chodziło mi o to, że postępując zgodnie z instrukcją obsługi należało przycisnąć dwa przyciski równocześnie, po czym miała się wydrukować strona testowa. Kolejnym krokiem było ew. głębokie czyszczenie. Dopiero kolejnym instalacja sterowników i podłączenie do komputera. Poległam na początku - po przyciśnięciu obu przycisków drukarka wydawała dźwięk jakby chciała rozpocząć pracę i nie działo się dalej absolutnie nic. Po ominięciu tych dwóch kroków udało mi się wydrukować stronę testową poleceniem z komputera.

Dziękuję bardzo za chęć pomocy i pozdrawiam.
REKLAMA