logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia E51 - biały ekran po włożeniu nowej karty SIM

basstek1 22 Cze 2021 07:32 396 5
REKLAMA
  • #1 19489452
    basstek1
    Poziom 18  
    Ocena: 41
    Mam taki nietypowy przypadek. Po włożeniu nowej sim i uruchomieniu mam tylko biały ekran. karta sim działa poprawnie w innym telefonie. Bez karty sim lub na starszej telefon wstaje bez problemu. O co chodzi?
  • REKLAMA
  • #2 19489469
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1426
    Możliwe, że telefon ma blokadę sim lock, to były czasy gdy taka blokada jeszcze występowała. Możesz włożyć kartę sieci, z której telefon pochodzi i sprawdzić, czy ekran będzie tak się zachowywał. Można też zrobić hard reset z kombinacji przycisków, ale dane zostaną utracone, bądź spróbować zaktualizować oprogramowanie. Możliwe, że jest uszkodzony filtr od SIM.
  • REKLAMA
  • #3 19489474
    basstek1
    Poziom 18  
    Przy simlocku jest inny komunikat, z tego co pamiętam... zastanawiam czy to aby nie problem HW...
  • REKLAMA
  • #4 19489480
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1426
    Tak, wiem, że przy simlocu powinien się pojawić komunikat o nieprawidłowej, niewłaściwej SIM, ale miałem kilka c2-01 z Orange, które nie startują, biały ekran jak u Ciebie i ostatecznie każda inna SIM jak Orange powoduje takie zachowanie. Można jeszcze szukać problemu w filtrze, który odpowiada za czytanie karty SIM.
  • REKLAMA
  • #5 19489538
    basstek1
    Poziom 18  
    karta jest z tej samej sieci co starsza. stara jest z Ery a nowa to już Tmobile... i ta nie chce się włączyć. simlock wykluczam...
  • #6 19489552
    RPAS
    Poziom 28  
    Ocena: 235
    Witam jeżeli masz w telefonie ważne dane to je skopiuj wyciąg kartę pamięci wykonaj reset telefonu zamontuj nową kartę ewentualnie jak to nie pomorze sprawdź jaką wersję firmware posiada telefon być może wgranie nowego ostatniego dostępnego softu pomoże , filtr sim raczej nie jest tu uszkodzony bo telefon nie widziałby innej wkładanej karty.
REKLAMA