logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Magnetowid SAMSUNG SV-665X nie prawidłowo działający mechanizm

Dawid3418 15 Lip 2021 13:16 492 6
REKLAMA
  • #1 19521629
    Dawid3418
    Poziom 3  
    Ocena: 17
    Witam. Posiadam magnetowid samsung sv-665x i mam z nim problem, który pojawił się po przewijaniu kasety do początku był "huk" i taśma nie została przewinięta. Teraz jak włożę inna kasetę to jest problem z prawym kołem taśma przy przewijaniu odwija się i magnetowid wyłącza się ponieważ nie może przewinąć do początku. Magnetowid odtwarza kasetę co dziwne ale jak nacisnę eject tasma nie jest dowijana i trzeba ręcznie ją umieścić na miejscu. Nie widzę żeby coś było pęknięte, dziwna sprawa... proszę o pomoc co sprawdzić. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 19521653
    bajdu
    Poziom 31  
    Ocena: 326
    Jeśli mnie pamięć nie myli to w tych mechanizmach uszkadzał się zespół sprzęgła znajdujący się od spodu /między tależykami ciągnącymi taśmę/
  • REKLAMA
  • #3 19521686
    Dawid3418
    Poziom 3  
    Dziękuję za odpowiedz, właśnie nie widzę żeby coś było pęknięte od góry i jest własnie problem z prowadzeniem taśmy zobaczę od dołu co się stało...

Dodano po 11 [minuty]:

Czy zespół sprzęgła będzie złamany co tam się mogło stać?

Dodano po 6 [godziny] 42 [minuty]:

Sprawdzałem zespół sprzęgła od dołu i nie widzę żeby coś było uszkodzone. Po złożeniu magnetowidu, odtwarza normalnie, dowija taśmę przy wyciąganiu kasety ale przy przewijaniu bez podglądu jest brak tej prędkości co była przed, przewija wolno i z jakimś odgłosem z mechanizmu do teraz nie wiem co się stało...
  • REKLAMA
  • #5 19536177
    Dawid3418
    Poziom 3  
    Czyli pękła sprężyna od sprzęgła? i nie pójdzie tego naprawić...
  • REKLAMA
  • #7 19536614
    Dawid3418
    Poziom 3  
    To po rozebraniu sprzęgła dałoby się to jakoś naprawić?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z magnetowidem SAMSUNG SV-665X, który wystąpił po przewijaniu kasety. Po przewijaniu słychać "huk", a taśma nie została przewinięta. Przy włożeniu innej kasety występuje problem z prawym kołem taśmy, co powoduje, że magnetowid się wyłącza. Odtwarzanie kaset działa, ale przy wyciąganiu taśmy nie jest ona dowijana automatycznie. Użytkownik sprawdził zespół sprzęgła, ale nie zauważył uszkodzeń. W dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące problemów ze sprężynami sprzęgła, które mogą się ślizgać, co wpływa na prędkość przewijania. Użytkownik zastanawia się nad możliwością naprawy sprzęgła po jego rozebraniu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA