logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Uszkodzone słuchawki Battletron Gaming - pytanie o gwarancję

Tr4ncy 16 Lip 2021 12:53 1530 4
REKLAMA
  • #1 19522995
    Tr4ncy
    Poziom 2  
    Więc tak - pare miesięcy temu kupiłam słuchawki marka - Battletron gaming - bardzo dobrze się sprawiały wszystko działało jak należy, ale kilka dni temu mój młodszy brat lekko rzucił nimi o blat gdzie jest komputer itd. i po prostu już nie działały.
    Mi nie raz spadały na ziemię i działały bez problemu.
    Czy jest na to jakaś gwarancja?
  • REKLAMA
  • #2 19523031
    mariuszp19
    Poziom 35  
    Ocena: 408
    Czy sprawdziłaś słuchawki na kilku źródłach dźwięku? Raczej gwarancja nie obejmuje tego typu uszkodzeń.
  • REKLAMA
  • #3 19523155
    ArturP
    Poziom 22  
    Ocena: 57
    Jeśli masz paragon, to z wymianą na ten sam model nie powinno być problemu, na ten sam model. Lecz po paru miesiącach może być problem z brakiem tego modelu, a to już problem, bo każdy kto to będzie przyjmował do reklamacji, zobaczy w środku i zorientuje się w rodzaju uszkodzenia.
    By uniknąć podobnych zawiłości, zanieś to komuś do naprawy i po problemie.
  • REKLAMA
  • #4 19523578
    Tr4ncy
    Poziom 2  
    mariuszp19 napisał:
    Czy sprawdziłaś słuchawki na kilku źródłach dźwięku? Raczej gwarancja nie obejmuje tego typu uszkodzeń.

tak sprawdzałam i tez nie chciały działać
  • #5 19528686
    xabro1
    Poziom 5  
    Ocena: 35
    Tr4ncy napisał:
    Czy jest na to jakaś gwarancja?

O ile nie widać mechanicznych uszkodzeń to całkiem możliwe że przyjmą na gwarancję. W przypadku rękojmi sklep najpewniej wymieni je na nowe, lub jeśli nie będzie już tego modelu, zaproponują inny bądź zwrot gotówki.
    Jednak jest to trochę nieetyczne, ponieważ słuchawki zostały zepsute, a nie przestały działać same z siebie.
REKLAMA