logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt CD300 RDS - radio samo się włącza i problem z wysuwaniem płyty CD

rafallukomski 27 Paź 2005 13:10 1621 3
REKLAMA
  • #1 1932157
    rafallukomski
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam; mam problem z wyłączeniem tego radia, po nacisnięciu gałki głośności wyłancza się na chwilę po czym ponownie się włancza, i jeszcze jedno nie mogę wyjąć płyty CD, a jak już się uda to co jakieś 15 sek słychać jak mechanizm CD próbuje zassać płytę. Rodio nabyłem wraz z Asterką. Oprócz tych problemów radio jak i CD śmigają OK.
  • REKLAMA
  • #2 1936721
    w.endriu
    Poziom 19  
    Ocena: 37
    A jak instalcja w aucie oryginał czy coś było kombinowane?Choć podejzane jest to iz mechanizm na pusto zasysa.Podaj więcej szcegułów.
  • REKLAMA
  • #3 1937303
    rafallukomski
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Z instalką raczej wszystko OK inne radio tylko że kaseciak kodowane Blaupunkt bez wyświeltlacza śmiga.Płytę odczytuje pezbłędnie zmiana utworów bez problemu, tylko nie chce działać przycisk EJECT, wyjmę płyte tylko że dopiero po 20 próbach z kombinacją gałki czyli wyłanczaniem radia (chociaż to też nie dziła tak jak powinno ponieważ radio somo się włancza, ale za entym razem uda się wyłączyć) nie wiem jak jeszcze bardziej szczegółowo mogę ten przypadek opisać.
    Pozdrawiam i proszę o pomoc.
  • #4 1937521
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1322
    Typowa sprawa w tych mechanizmach. Trzeba sprawdzić switche, elektromagnes i układ sterowania.
REKLAMA