Witam, posiadam laptopa Dell latitude E6530 z kartą graficzną intel graphics 4000. Laptop posiada wejście Expresscard do któr ego można podłączyć eGPU (mam już nawet zakupioną przejściówkę). Niektóre laptopy z tej serii posiadają również dedykowaną NVidię quadro 5200 ale mój nie posiada. Chciałabym się dowiedzieć czy i mój laptop i sam windows dadzą radę obsłużyć zintegrowaną kartę graficzną, dedykowaną nvidię w płycie głównej i do tego czasami eGPU ale to tylko jak będę w domu. Warto może też wspomnieć że mój BIOS średnio sobie radzi z eGPU :/ pożyczałam parę starych kart graficznych od przyjaciela (radeon którego modelu nie znam, nvidia nvs 315 i dell którego modelu też nie znam, wiem że jest z ok 2006) i nvidię i della nie wykrywało w ogóle (chociaż wentylator się kręci po włączeniu komputera) a kiedy podłączyłam radeona to nie było nic nie ekranie (tak więc sądzę że bios wykrył ale wciąż były jakieś problemy) wiem z kolei że wszystko inne działało bo było widać po diodach (w odpowiednim czasie zapalały się odpowiednie tak jak jest zawsze). Pożyczałam jeszcze od przyjaciółki Nvidię GTX 760 i było to samo co z nvs 315 i dellem :/ tak więc nie wiem czy wymienić płytę główną na taką z kartą graficzną, czy używać eGPU czy mogę używać obu
przysięgam jak mi ktoś powie żebym zainwestowała w peceta to zatłukę-
przysięgam jak mi ktoś powie żebym zainwestowała w peceta to zatłukę-