logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wybór telewizora 65/55 do 4000 zł, do oglądania piłki nożnej, obsługa Viaplay, Samsung LE40D503F7W

gramz1 18 Sie 2021 21:40 777 4
REKLAMA
  • #1 19569798
    gramz1
    Poziom 9  
    Ocena: 22
    1. Jak daleko siedzisz od ekranu telewizora? ok. 3 m
    2. Czy siedzisz na wprost ekranu czy bokiem do ekranu? Wprost
    3. Jaki telewizor posiadasz obecnie? Samsung LE40D503F7W
    4. Jaką markę preferujesz? Bez preferencji co do marki, ważna jest tylko obsługa Viaplay
    5. Jakiej wielkości telewizora szukasz? 65", ewentualnie 55"
    6. Jaki sygnał i urządzenia będą podłączone do telewizora? Naziemna, Cyfrowy Polsat
    7. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Piłka nożna 80%
    8. Czy będziesz grał w gry, a jeśli tak to na konsoli czy komputerze PC? nie gram w gry
    9. Czy będziesz aktywnie korzystać z systemu SMART telewizora? Jedynie na potrzeby Viaplay ewentualnie KODI
    10. Oglądasz wieczorami czy w dzień? Głównie wieczorem
    11. Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na zakup telewizora? Do 4000, jeśli naprawdę warto to jestem w stanie dołożyć kilkaset zł

Bardzo proszę o poradę w wyborze TV.
    Nie gram w gry, zależy mi przede wszystkim na TV jak najlepszym do piłki nożnej. Więc pewnie 100hz będzie zalecane. Niezbędna jest mi aplikacja Viaplay w Smart TV.

Wybrałem poniższe modele na razie:
    1. SONY KD-65XH9005 ale niestety przekracza budżet. Czekam na promocję i zejście do około 4.2K. myślę że to wybór optymalny, Android TV, 100hz
    2. HISENSE 65U8QF 65" QLED, ma wszystko co potrzebuje oprócz niestety Viaplay. Cena 3600 obecnie. Musiałbym dokupić do niego Xiaomi Mi box s. Czyli dołożyć 250 zł żeby mieć Viaplay. A wolałbym mieć tę aplikację natywnie
    3. TCL 65C815 około 3600. Ze względu na dobre opinie, Android TV i dobrą cenę.

Bardzo proszę o Wasze sugestie.
    Z góry za wszystkie dziękuję
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19569969
    Rafa03
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    LG 65NANO917 za 4300zł, albo 55 cali za 3100 ewentualnie inny z 9 serii, bo i tak są w podobnych kwotach.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 19580240
    vakant34
    Poziom 22  
    Ocena: 39
    Z kodi dobrym wyborem będzie Philips 65PUS8506.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 19580255
    gadek80
    Poziom 31  
    Ocena: 403
    Ja oglądam głownie telewizor z 2,5 metra, jak się kładę do łózka mam 4 metry.
    Poszedłem do sklepu kupić 65 cali Nano od LG a wyszedłem z 55 cali OLED i naprawdę to była bardzo trafiona decyzja.
    Obrazu już lepszego nie możesz mieć niż OLED i jest to duża różnica na plus w stosunku do każdego LEDa. Czarne jest czarne tak bardzo, że kiedy się kończy jakiś program i jest czarne tło wydaje ci się, że telewizor się wyłączył. Ciemne sceny mają wyraziste szczegóły a kolory są tak żywe, że nawet logo Netflixa przy starcie zachwyca czerwienią :)
    Też mam dekoder Polsatu, Evobox i nie musze już uzywac od niego pilota, gdyż pilot Magic od LG ma klawiature numeryczną i piplot od dekodera nie jest już potrzebny.
    Jedyne czego nie możesz mieć w LG to KODI, jest ono dostępne tylko na TV z androidem, ale coraz częściej jest z tą aplikacją problem a po drugie zawsze można podłączyć laptopa do TV.

Warto, żebyś zobaczył i przyjrzał się w sklepie na żywo na jakość Oleda, bo przy odległości 3 metrów 55 cali powinno Ci wystarczyć. Z dwóch metrów 65 cali już jest za duże, bo oczy biegają po całym telewizorze.
    https://www.youtube.com/watch?v=c01QJDLExnU tu masz pokazane jak działa pilot magic w połączeniu z dekoderem Polsatu.

Więc może warto się poszukać i znaleźć oleda 55 cali w cenie 4000-4200?
    P.S. Viaplay jest na LG

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/t...hjuYosn_G7ixfsW4ad4mLKMnsVqf9y6xoCm3YQAvD_BwE
    Matryca 120hz więc jest ekstra.
  • #5 19839583
    gramz1
    Poziom 9  
    Ocena: 22
    Kupiłem ostatecznie Sony
REKLAMA