logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podczas rozmowy na komunikatorach przekazuje tez dźwięki z komputera

FenixQ13 18 Sie 2021 23:15 669 2
REKLAMA
  • #1 19569937
    FenixQ13
    Poziom 2  
    Witam

Problem wygląda następująco. Dostałem nowy mikrofon zewnętrzny, ze względu ze mam laptopa w zestawie był adapter z 2 na 1 jack. Po podpięciu i określeniu jakie urządzenie jest podpięte ( jedyne które działa żeby mikrofon i słuchawki działały jest określenie tego jako "słuchawki"), podczas rozmów na ZOOM-ie i Messengerze osoby z którymi rozmawiałem słyszały swój głos oraz wszystkie dzięki które odtwarzał komputer np filmy na YouTube. Wewnętrzny rejestrator głosu tez nagrywa te dźwięki. Liczę na waszą pomoc. Jeśli temat w złym miejscu przepraszam.
  • REKLAMA
  • #2 19569963
    vieleicht
    Poziom 37  
    Ocena: 457
    Jednym ze sposobów wyeliminowania dźwięków systemu z rozmów np. na Zoomie jest wyłączenie urządzenia o nazwie "Miks stereo" w ustawieniach w --> "Zarządzanie urządzeniami dźwiękowymi". Oczywiście dotyczy to rozmów z wykorzystaniem słuchawek.
  • #3 19569982
    FenixQ13
    Poziom 2  
    "Miks stereo" jest wyłączony cały czas. Odinstalowanie sterowników i zainstalowanie na nowo tez nic nie daje
REKLAMA