logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opóźniona reakcja w grze Fifa 19 i brak dostępu do panelu sterowania Nvidia

elvis7777 25 Sie 2021 17:00 525 4
REKLAMA
  • #1 19579932
    elvis7777
    Poziom 3  
    Witam was serdecznie, ja do was z pomocą, mam dziwny problem z komputerem, np. jak gram Fifa 19 nie działa mi płynnie, biegnę zawodnikiem i jest opóźniona reakcja, albo wcale nie reaguje jak wciskam klawisze np. w podaniu lub jak strzelam na bramkę, do panelu sterownia nvidi nie mogę wejść. Komputer przeskanowałem takimi programami, jak Adwcleaner lub Malwarebytes i nie wykryło mi żadnych wirusów, nie wiem gdzie lezy problem.
  • REKLAMA
  • #2 19579949
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 994
    elvis7777 napisał:
    nie wiem gdzie lezy problem.
    Pierwszy problem leży w Twoim trochę zbyt ubogim poście.
    Drugi, pewnie masz za słaby komputer, chociaż o nim nic nie wiadomo, bo szklana kula z urlopu jeszcze nie wróciła?
    Ale fajnie, że masz nividi.
  • REKLAMA
  • #3 19579981
    elvis7777
    Poziom 3  
    Witaj

Płyta główna ga-h61m-s2pv 2.1
    Procesor i5 3570k 3.40 mhz 4 rdzenie
    Ram 8 gb
    Karta graficzna gtx 750 2 gb
    windows 10 home 64 bit

Dodano po 5 [godziny] 40 [minuty]:

Widać że bardzo pomocny jesteś.

[scalono]

Czy jest ktoś żeby mi pomógł teraz mam problem z windows update chce wyszukać nowe aktualizację i po wyszukiwaniu wyskakuję mi że wszystko jest aktualne ale niestety nie jest bo mam wersję windowsa 1903.
  • REKLAMA
  • #4 19581318
    g107r
    Poziom 41  
    Ocena: 994
    elvis7777 napisał:
    Widać że bardzo pomocny jesteś.
    No bo już dobrze zacząłeś, a teraz jakbyś jeszcze posprawdzał temperatury, obciążenia CPU i GPU, pamięci, to może byłoby o co zaczepić okiem.
    Przecież w takich przypadkach, od takich rzeczy zwykle się zaczyna, później można się czepiać oprogramowania.
    Nie czytasz podobnych tematów?
    Sterowniki "wgrywał" Windows, czy TY? On ma swoją bazę, ale czasem lepszy jest sterownik ze strony producenta płyty, czy karty graficznej.
    Spełniasz minimalne wymagania co do sprzętu, ale co to są minimalne wymagania? Jeszcze nie klatkuje, ale płynności też nie zapewniają? Bo jak widzę w minimum GTX 460, a w zalecanych GTX 670, to Tobie bliżej do minimum?
    Jaki monitor i jaka rozdzielczość w grach, ustawienia gry? Im wyższe, tym karta będzie słabsza.

elvis7777 napisał:
    Czy jest ktoś żeby mi pomógł teraz mam problem z windows update chce wyszukać nowe aktualizację i po wyszukiwaniu wyskakuję mi że wszystko jest aktualne ale niestety nie jest bo mam wersję windowsa 1903.
    Co masz w opcjonalnych aktualizacjach?
    Nie żeby aktualizacja, ale sterowniki mogą tam siedzieć.
    Z aktualizacją, to chyba najbardziej podobał mi się jakiś post o ponownym wgraniu nowszej "wersji" Windowsa z zachowaniem plików i ustawień użytkownika.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3515005.html#17536483 z wyszukiwania https://www.elektroda.pl/rtvforum/find.php?q=aktualizacja+windows+10+do+nowszej+wersji
    Sorry, mój komputer ostatnio zabijały aktualizacje, więc nawet nie jestem ciekawy... Dane mam osobno, jakby co, to format tego bubla...
  • #5 19581449
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Aktualizuj system z nosnika instalacyjnego od MS, utworz nowy.

Przy okazji zamiesc logi z FRST, ze skanowania (addition oraz frst.txt).
REKLAMA