logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder CP PVR HD 7000 - ograniczenia nagrywania i oglądania na jednym kablu antenowym

ThomasKostka 18 Wrz 2021 16:22 906 3
REKLAMA
  • #1 19614861
    ThomasKostka
    Poziom 2  
    Witam. Posiadam dekoder CP PVR HD 7000 i mam podłączony tylko jeden kabel antenowy. Gdy chce nagrywać mogę jednocześnie nagrywać jeden kanał i oglądać inny w tym samym czasie. Nie działa to jednak na wszystkich kanałach. Mniej więcej połowa programów, dlaczego tak jest? Wiem, że musiałbym mieć dwa kable antenowe wpięte do dekodera, aby móc spokojnie nagrywać i oglądac inny program. Mimo wszystko mogę tak robić na jednym kablu na wybranych programach. Ktoś wie dlaczego tak jest?
  • REKLAMA
  • #2 19614923
    niewolno2
    Poziom 40  
    Ocena: 1249
    Tak zostało skonstruowane przez producenta, jeżeli w instrukcji jest informacja która mówi jeżeli chcemy w pełni wykorzystać funkcję PVR należy podłączyć dwa przewody antenowe to musisz to zrealizować, bez zagłębiania się jak to działa.
  • REKLAMA
  • #3 19618842
    ThomasKostka
    Poziom 2  
    Instrukcja nic o tym nie mówi.
  • Pomocny post
    #4 19618892
    Pan.Kropa
    Poziom 35  
    Ocena: 1120
    ThomasKostka napisał:
    Mimo wszystko mogę tak robić na jednym kablu na wybranych programach. Ktoś wie dlaczego tak jest?
    Bo w takim przypadku nagrywać i jednocześnie oglądać możemy kanały które są nadawane w tym samym paśmie i takiej samej polaryzacji.
    ThomasKostka napisał:
    Instrukcja nic o tym nie mówi.
    Bo instrukcje przeważnie są uproszczone i nie wyjaśniają niektórych sytuacji. W twojej sytuacji żeby mieć dowolność jednoczesnego oglądania i nagrywania musisz dołożyć drugi przewód antenowy, i oczywiście przy antenie mieć konwerter Twin. Albo wymienić obecny dekoder na dekoder Evobox Pvr, oraz wymienić konwerter na Unicable. Wtedy starczy jeden przewód antenowy, i można jednocześnie nagrywać nawet trzy kanały a czwarty oglądać.
REKLAMA