Ziomq1995 napisał: Wychodzi na to że jest to zamek zwykły, ponieważ po podaniu napięcia był otwarty. Chciałem to podpiąć właśnie przez ten zasilacz ale nie bardzo wiem jak. Jeżeli da się to zrobić prościej, bez niego to proszę o informację jak, które przewody od zamka szyfrowego polaczyc z przewodami elektro zaczepu
Dodano po 14 [minuty]:
Chciałem to podlaczyc jak w załączniku.
Lecz ja do podłączenia mam zamek szyfrowy, elektro zaczep, dzwonek i właśnie ten zasilacz.
Sam zamieściłeś fragment instrukcji zamka szyfrowego na którym jest dokładnie rozrysowany sposób podłączenia zamka do elektrozaczepu i przycisku wyjścia. Nawet jest drugi schemat z podłączeniem zwory elektromagnetycznej.
Dodano po 11 [minuty]:Ten "zasilacz" to wygląda jak kontroler dostępu, czyli główny "mózg" zamka szyfrowego. Do niego można podłączyć zewnętrzny czytnik. Na ostatnim schemacie w pierwszym poście, są linie opisane jako D0 i D1, co sugeruje podłączenie czytnika z interfejsem Wiegand, czyli takim standardowym dla czytników kart.
Ale na zdjęciu zasilacza zamiast tego są oznaczenia Control- i Control+. Dziwna niekonsekwencja producenta...
Gdzie ty kupiłeś ten wynalazek? Montujesz to u siebie w domu, u klienta czy dostałeś zadanie na warsztatach w szkole?
Dodano po 12 [minuty]:Już chyba wiem o co chodzi w tym dziwnym układzie. Zamek szyfrowy i zasilacz sprzedali Ci w komplecie i kazali razem użyć?
Chyba ten zamek szyfrowy ma za słaby przekaźnik i trzeba posłużyć się przekaźnikiem z zasilaczo-kontrolera. Czyli podłączyć według ostatniego schematu w pierwszym poście.
Zamek szyfrowy swoim przekaźnikiem pobudza wejście Push w zasilaczo-kontrolerze, co powoduje zadziałanie przekaźnika w zasilaczu. Elektrozaczep lub zworę podłączamy do zasilacza według schematu. Nawet zwarcie Push do masy (GND), przy pomocy kawałka drutu, powinno uruchomić wewnętrzny przekaźnik w zasilaczu. Chyba, że zasilaczo-kontroler też wymaga konfiguracji, ale to powinno wynikać z instrukcji. Takie proste sprzęty są zwykle skonfigurowane już fabrycznie.