logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Omen 15 dc1000nw - Nie ładuje na nie oryginalnym zasilaczu ale go wykrywa.

Flower87PL 24 Wrz 2021 19:45 396 2
REKLAMA
  • #1 19624970
    Flower87PL
    Poziom 2  
    Witam od pewnego czasu mam problem z laptopem podczas grania najszesciej i najszybciej przy grach pod zasilaniem wywala czarny ekran nawet po zaczęciu gry. Przy normalnym użytkowaniu nic się nie dzieje tylko przy grach ale nie wszystkich. Wylądował na serwisie program do sprawdzania grafiki pełne obciążenie itd. czyszczenie pasty...... Aż do momentu gdy na serwisie znowu sprawdzałem do z kolegą i okazało się że na samej bateria można grać nic się nie dzieje ale gdy zaraz podłączy sie Ori ładowarkę 10 sec i czarny ekran :( więc stwierdził serwisant że może problem tkwi w zasilaczu wiec zamówiłem dedykowaną ładowarkę na Allegro mocniejszą o 30 Wat czyli 230 Wat ale gdy ją podłączam pokazuje że ładuje po czym gaśnie symbol ładowania i teraz nie wiem czy laptop wykrywa za mocna ładowarkę czy musi być taka sama a też słyszałem że w biosie można to wyłączyć ale kompletnie nie wiem jak.
    HP Omen 15 dc1000nw - Nie ładuje na nie oryginalnym zasilaczu ale go wykrywa.
  • REKLAMA
  • #2 19629562
    rimanov
    Poziom 23  
    Ocena: 190
    Ale przeczytaliście wraz z serwisantem za zrozumieniem komunikat na ekranie, z którego jest zrzut? Ładowarka jest za słaba, nie za mocna. Jaki zasilacz kupiłeś?
    I co chciałbyś wyłączyć w biosie?
  • #3 19633373
    Flower87PL
    Poziom 2  
    Ładowarka była mocniejsza jak napisałem moja oryginalna 200W 19.5v 10.3A a zamiennik który doradziłi sprzedawca miał 230W 19.5v 11.8A i na niej pokazywany był ten komunikat i nie lądowała bateri zwróciłem ją i kupiłem taki sam zamiennik jak moja Ori działa. Ale muszę ją odesłać ponieważ problem gasnącego ekranu podczas grania na nie których grach nie zniknął dodam że na baterie można grać we wszystko ale zaraz po podłączeniu ładowarki kilka sekund i wywala czarny ekran a dźwięk słychać.
REKLAMA