logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Znaleziona woda pod laptopem Huawei Matebook d14 - możliwe przyczyny i konsekwencje

wiki08081 26 Paź 2021 15:42 327 2
REKLAMA
  • #1 19675406
    wiki08081
    Poziom 2  
    Witam, mam laptopa Huawei Matebook d14. Niestety wczoraj wieczorem popełniłam błąd, mianowicie używałam laptopa na kołdrze, a przy tym zasnęłam. Gdy się obudziłam, po około 3h, laptop był wyłączony (tu akurat podejrzewam, że mogło to być z bezczynności, przed zobaczeniem niżej opisanego problemu, włączyłam go ponownie i działał bez zakłóceń oraz przeglądane karty były otwarte), a na odwrocie znajdowała się woda. Skąd mogła pojawić się ta woda, czy mogło dojść do uszkodzenia laptopa oraz czy mogę go normalnie używać?
    Dodam jeszcze tylko, że rano laptop był przenoszony w torbie podczas ujemnych temperatur, jednak było to około 12 godzin przed opisanym incydentem, więc nie wiem czy ma to jakiś związek.
    Z góry dziękuję za odpowiedź
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 19675453
    piotrkol7
    Poziom 39  
    Ocena: 728
    Z archiwum X... ;)
    Sypiasz z otwartym oknem?
    Jedyne co mi przychodzi do głowy to wykroplenie wody na obudowie laptopa przy spadku temperatury poniżej punktu rosy.
    Nic więcej.
    Ile tej wody było? Mam rozumieć, że klapa matrycy z tyłu była po prostu lekko wilgotna?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 19675471
    wiki08081
    Poziom 2  
    piotrkol7 napisał:
    Z archiwum X... ;)
    Sypiasz z otwartym oknem?
    Jedyne co mi przychodzi do głowy to wykroplenie wody na obudowie laptopa przy spadku temperatury poniżej punktu rosy.
    Nic więcej.
    Ile tej wody było? Mam rozumieć, że klapa matrycy z tyłu była po prostu lekko wilgotna?

Okno było zamknięte, w pokoju nie było żadnego źródła wilgoci. W miejscu gdzie stał laptop była mokra plama, na matrycy z tyłu sporo wody.
REKLAMA