logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iphone 11 - wyłączanie i włączanie co 10 minut po wymianie wyświetlacza i dolnej taśmy

minek95 15 Lis 2021 22:33 1461 2
REKLAMA
  • #1 19711353
    minek95
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    Panowie mam problem z iphone 11 w którym wymieniałem wyświetlacz oraz dolną taśmę z mikrofonami. Prawdopodobnie po naprawie jest problem z telefonem gdyż co jakieś 10min się wyłącza i włącza. Próbowałem aktualizacji systemu przez 3utolls, odpinałem różne podpięte elementy pod płytę główną również te wcześniej wymieniane i wciąż ten efekt. Ma ktoś pomysł co to może być ?
  • REKLAMA
  • #2 19711383
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    Ocena: 266
    Czołem, cześć.

odepnij wszystko i sprawdź raz jeszcze: płyta w obudowie z podłączonym ekranem (bez głośnika i czujników), baterią i taśmą włącz/wyłącz - bez DOCK. Wtedy sprawdź baterię - zakładka ustawienia-->> bateria. Jeśli będzie ok, podepnij DOCK i tak do skutku. Problemy z akcesoriami są trudne do wychwycenia ale zazwyczaj kończą się dobrze.
  • #3 19711422
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1302
    minek95 napisał:
    wymieniałem wyświetlacz oraz dolną taśmę z mikrofonami

Tu zapewne jest problem. Tasme prawdopodobnie wymieniles na zamiennik. Te niestety nie posiadaja czujnika temperatury, co skutkuje regularnymi restartami. W zasadzie nie wiem po co one sa w ogole w sprzedazy skoro nie dzialaja poprawnie. Ten sam problem wystepuje w serii X, XS itp.

Do sprawdzenia mozna uzyc https://github.com/waynebonc/iDeviceLogAnalyzer-public do przeanalizowania logow - w przypadku tasmy zamiennik beda bledy zwiazane z thermamonitord
REKLAMA