logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DeLonghi Magnifica 4000 - Jak ustawić zaparzacz do pionu? Blokada, pasek silnika

damianskonieczny149 18 Lis 2021 20:26 3645 6
REKLAMA
  • #1 19716624
    damianskonieczny149
    Poziom 3  
    Jak mam to ustawić do pionu bo się zblokowało i nie idzie tym ruszyć, powiem że kręciłem paskiem od silnika od tyłu ale nie widzę ani milimetra żeby poszło w dół.
    DeLonghi Magnifica 4000 - Jak ustawić zaparzacz do pionu? Blokada, pasek silnika DeLonghi Magnifica 4000 - Jak ustawić zaparzacz do pionu? Blokada, pasek silnika
  • REKLAMA
  • #2 19716719
    magir
    Poziom 29  
    Ocena: 379
    Tych obrotów to musi być trochę bo tam jest dość duża redukcja obrotów.
    To tak od razu nie wróci do pozycji wyjściowej. Pytanie czy kręciłeś w dobrą stronę. Najlepiej metodą prób i błędów sprawdzić w którą stronę idzie.
  • REKLAMA
  • #3 19717131
    damianskonieczny149
    Poziom 3  
    Mówimy o tym pasku czarnym na dole w silniczku? Przez minute w jedną i drugą stronę kręciłem i nic nie widać żeby cokolwiek się ruszyło...
  • #4 19717140
    MARCIN.SLASK
    Specjalista AGD
    Ocena: 2655
    Przy kręceniu paskiem, ręką skieruj zaparzacz w dół. Bywa, że gwint się zerwał.
  • REKLAMA
  • #5 19741349
    damianskonieczny149
    Poziom 3  
    Witam zaparzacz ustawiony po kreceniu silnikiem, po uruchomieniu znowu się blokuję i skręca w prawo czemu tak robi a nie działa góra dół?
  • #6 19744559
    sorier
    Poziom 30  
    Ocena: 633
    Winda próbuje zjechać w dół i nie daje rady, czy tylko dojeżdża do góry i tak zostaje?
    Górna krańcówka sprawna?
  • REKLAMA
  • #7 19746084
    damianskonieczny149
    Poziom 3  
    Po ustawieniu przy włączeniu dojeżdża w dół potem naciskam guzik kawy wjeżdża do góry i skręca w prawo i się blokuję nie wiem o co chodzi

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z ustawieniem zaparzacza DeLonghi Magnifica 4000 do pionu, który się zablokował. Po kręceniu paskiem silnika, zaparzacz nie wraca do pozycji wyjściowej. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby przy kręceniu paskiem ręcznie skierować zaparzacz w dół oraz sprawdzić, czy gwint nie został zerwany. Po pewnym czasie zaparzacz znowu się blokuje, co może sugerować problem z górną krańcówką lub innymi elementami mechanizmu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA