Witam. Mam taki problem, że odczuwam duże lagi podczas grania w gry, głównie CS: GO. Czasami odpalając komputer wszystko chodzi płynnie i jest 300+ fps, ale w większości jak odpalam kompiter to sa spadki fpsow, nie czuć myszki w grze i sa ścinki. Fps wahają się miedzy 160 a 400, ale nawet jak pokazuje 300 fps to jest takie uczucie "szarpania", że nie da się grać.
Sprawdzałem temperatury i są w normie. Ping mam dość niski i stabilny. Jest to dziwne, że na starym komputerze gdzie miałem 120-140 fps gra chodziła płynniej...
Próbowałem wielu rozwiązań znalezionych w internecie i nic nie pomaga.
komp:
rtx2080
8GB ramu 3200hz (bo nie działają 3 i 4 slot pd ramu w płycie głównej)
i7-9700k
Edit: płyta główna miała troche powyginane Piny od procesora i była w naprawie. Po naprawie wszystko było git 2 dni i znowu to samo.
Przed tym jak były piny powyginane był ten sam problem, wiec opisuje sytuacje sprzed wygięcia pinów
Sprawdzałem temperatury i są w normie. Ping mam dość niski i stabilny. Jest to dziwne, że na starym komputerze gdzie miałem 120-140 fps gra chodziła płynniej...
Próbowałem wielu rozwiązań znalezionych w internecie i nic nie pomaga.
komp:
rtx2080
8GB ramu 3200hz (bo nie działają 3 i 4 slot pd ramu w płycie głównej)
i7-9700k
Edit: płyta główna miała troche powyginane Piny od procesora i była w naprawie. Po naprawie wszystko było git 2 dni i znowu to samo.
Przed tym jak były piny powyginane był ten sam problem, wiec opisuje sytuacje sprzed wygięcia pinów