No właśnie widzę że mała różnica jest między 250gb a 500gb więc chyba dołożę i wezmę 500gb. Poczytałem trochę i widzę że polecają MX500 500gb... Obecnie jako systemowy mam Cruciala M550 i nie narzekam.
M550 to już dość stary sprzęt, ale dobry. Najtańszych dysków SSD lepiej unikać, dałoby się 500tkę kupić za coś koło 200 zlotych, ale patrząc na awaryjność najtańszych konstrukcji - lepiej to 50 zlotych jednak poświęcić na rozsądny dysk.
A teraz jeszcze jedna kwestia. Bo w obudowie nie mam miejsca zbytnio w kieszeniach na ten dysk, mam 3 miejsca i są zajęte. Jeśli nie jest to dysk talerzowy a jedynie "większy" pendrive to można jakąś januszową metodą np na taśmę dwustronną gdzieś z boku ?
Można. Często przykręcam w takich sytuacjach do zatoki 5.25" jeśli jest dostępna (zwykle dwie śruby na jednym boku SSD da się wkręcić). Ale również na jedną śrubę będzie się to trzymać dobrze (w jakiejś obudowie miałem wkręconą jedną śrubę i trytkę na kablach - nie byłem dumny z tego montażu, ale działa bez zastrzeżeń oczywiście).
✨ Użytkownik poszukiwał dysku SSD SATA 3 do 200 zł, preferując model o dużej pojemności do przechowywania gier i programów. W odpowiedziach polecano modele Crucial MX500 oraz WD Blue, z sugestią, aby dołożyć do wersji 500 GB, co zapewni lepszą wydajność. Użytkownik zdecydował się na zakup MX500 500 GB za 259 zł, mimo że jego wcześniejszy dysk OCZ Vector miał problemy z awaryjnością. Dyskutowano również o sposobach montażu dysku w obudowie, sugerując użycie taśmy dwustronnej lub przykręcenie do zatoki 5.25". Wygenerowane przez model językowy.