logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips DVP762/02 - brak napisów DivX i problem z odczytem zdjęć z karty SD

szmarc 02 Lis 2005 13:34 4032 11
REKLAMA
  • #1 1948741
    szmarc
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Mam dwa zasadnicze problemy z DVP 762.
    Pierwszy to napisy DivX. Nie wyświetla pomimo konwersji na zalecane np:
    *.srt i *.smi itp.
    Drugi to odczyt karty SD z aparatu. Ładuje bardzo długo następnie wyświetla pliki ale zdjęć za diabła nie! Tylko czarny ekran.
    Wgrywałem nowego softa i nic.
    Kontaktowałem się z serwisem Philipsa i nic mądrego mi nie powiedzieli.
    Jak było tak jest.
    Może ktoś zna odpowiedź?
  • REKLAMA
  • #3 2042177
    maromarecki
    Poziom 14  
    Ocena: 19
    szmarc napisał:

Pierwszy to napisy DivX. Nie wyświetla pomimo konwersji na zalecane np:
    *.srt i *.smi itp.

Wyświetla, wyświetla...... (przynajmniej .srt) ale plik z tekstem musi być identyczny z nazwy jak plik filmowy i żadnych innych znaków w nazwie ( tylko literki, cyfry i spacje)
  • REKLAMA
  • #5 2061181
    maromarecki
    Poziom 14  
    Jak były w nazwie jakieś znaczki to poprostu je usuń... nazwy muszą być dokładnie takie same...
    Jak zmieniłeś rozszerzenie na .srt? ...do tego jest prosty program konwertujący napisy z formaty txt do srt...

w razie problemów jestem na gg2455257
    Załączniki:
    • srt.rar (16.29 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 2079223
    maromarecki
    Poziom 14  
    To już musisz przesunąć napisy w pliku .txt np. Vplayer'em i dopiero zmienić na .srt
  • REKLAMA
  • #9 2114574
    maromarecki
    Poziom 14  
    Powoli konwertowanie napisów może odejść do lamusa... Np. do mojego DVP 720 SA wgrałem najnowszy soft z obsługą .txt
  • #10 2246078
    szmarc
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witaj Maromarecki
    A skąd takiego softa ściągnąłeś?
    Z góry dzięki za podpowiedź
  • #12 3247265
    zagrad
    Poziom 1  
    A ja wgrałem i mi nie obsługuje .txt :(

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada odtwarzacz Philips DVP762/02 i zgłasza dwa problemy: brak wyświetlania napisów DivX pomimo konwersji do formatów .srt i .smi oraz bardzo wolne ładowanie i brak wyświetlania zdjęć z karty SD (czarny ekran). Próby aktualizacji oprogramowania nie przyniosły efektu. W dyskusji podkreślono, że plik z napisami musi mieć identyczną nazwę jak plik wideo, bez znaków specjalnych (np. myślników), a konwersja z formatu txt do srt powinna być wykonana za pomocą dedykowanego programu. W przypadku opóźnienia napisów sugerowano przesunięcie ich czasów w pliku tekstowym przed konwersją. Pojawiła się także informacja o nowszym oprogramowaniu dla modelu DVP720 SA, które obsługuje napisy w formacie .txt bez konieczności konwersji, jednak nie wszyscy użytkownicy potwierdzili jego skuteczność. Problem z odczytem zdjęć z karty SD pozostaje nierozwiązany, a serwis Philipsa nie udzielił satysfakcjonującej pomocy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA