Cześć,
moja obecna karta graficzna przestaje już powoli dawać rady, tzn. nadal świetnie sprawdza się do codziennych zastosować czy grania w mniej wymagające gry ale niestety nowsze tytuły wyciskają z niej siódme poty. Przedstawiam obecny zestaw:
Procesor: i5-10400f
Chłodzenie CPU: Spartan 4
Płyta główna: MSI B560M Pro
Pamięci Ram: Goodram 2x8 3200 Mhz
Zasilacz: Vero L3 600W Bronze
Obecna karta graficzna: Gigabyte 1050 2 GB OC
Obudowa: Krux Astro
Wentylatory: 2x 120mm na froncie i 1x 80mm z tyłu
Mój budżet to około 2.000 zł wstępnie myślałem nad którąś z tych trzech kart:
- MSI GTX 1650 VENTUS XS OC 4GB
- GIGABYTE GeForce GTX 1650 4GB D6 OC (wersja z jednym wentylatorem) ale za to większe taktowanie pamięci od poprzednika.
- Gigabyte GTX 1650 D6 WindForce OC 4GB (wersja z dwoma wentylatorami) i taktowaniem pamięci 12000Mhz.
Co do gier nie mam jakiś dużych wymagań, preferuję raczej granie w 1080p na detalach niskich/średnich ( wymagające tytuły) chciałbym aby karta bez problemu na takich ustawieniach działała np. w Red Dead Redemption 2 czy Shadow of The Tomb Raider.
Proszę o pomoc w doborze odpowiedniej karty do tego zestawu,
Pozdrawiam.
moja obecna karta graficzna przestaje już powoli dawać rady, tzn. nadal świetnie sprawdza się do codziennych zastosować czy grania w mniej wymagające gry ale niestety nowsze tytuły wyciskają z niej siódme poty. Przedstawiam obecny zestaw:
Procesor: i5-10400f
Chłodzenie CPU: Spartan 4
Płyta główna: MSI B560M Pro
Pamięci Ram: Goodram 2x8 3200 Mhz
Zasilacz: Vero L3 600W Bronze
Obecna karta graficzna: Gigabyte 1050 2 GB OC
Obudowa: Krux Astro
Wentylatory: 2x 120mm na froncie i 1x 80mm z tyłu
Mój budżet to około 2.000 zł wstępnie myślałem nad którąś z tych trzech kart:
- MSI GTX 1650 VENTUS XS OC 4GB
- GIGABYTE GeForce GTX 1650 4GB D6 OC (wersja z jednym wentylatorem) ale za to większe taktowanie pamięci od poprzednika.
- Gigabyte GTX 1650 D6 WindForce OC 4GB (wersja z dwoma wentylatorami) i taktowaniem pamięci 12000Mhz.
Co do gier nie mam jakiś dużych wymagań, preferuję raczej granie w 1080p na detalach niskich/średnich ( wymagające tytuły) chciałbym aby karta bez problemu na takich ustawieniach działała np. w Red Dead Redemption 2 czy Shadow of The Tomb Raider.
Proszę o pomoc w doborze odpowiedniej karty do tego zestawu,
Pozdrawiam.