logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zauważalne rysy na tablecie graficznym XP-Pen G640 po pierwszym dniu użytkowania

ZenonSolski 23 Gru 2021 17:25 1782 3
REKLAMA
  • #1 19779172
    ZenonSolski
    Poziom 3  
    Ocena: 26
    Dobry wieczór. Wiem, że to głupie pytanie, i uważam, że to normalne, ale już po pierwszym dniu użytkowania tabletu graficznego, widać na nim sporo rysek drobnych i mocniejszych. Czy to normalne, i jak temu zapobiegać? To nie powinna być jak na razie wina rysika, a właściwie jego wkładu. Jak myślicie? Działa świetnie, bez problemu, ale wygląd martwi. Marka i model mojego tabletu to XP-Pen G640. Czytałem o nim opinie, i ludzie piszą, że faktycznie zbiera z czasem bardzo dużo rys na tym aktywnym polu. No nic, będę z tym żył.
  • REKLAMA
  • #2 19779992
    Interval
    Poziom 32  
    Ocena: 440
    Tak jest przy normalnym użytkowaniu, gdyby był nieużywany nie było by rys.
  • REKLAMA
  • #3 19780157
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    Ocena: 266
    Halo, cześć.

Dlaczego się dziwisz? Tablet graficzny za 147zł musi mieć "coś" co odróżnia go od innych, za 1470zł i więcej (Wacom). Nie odbierz mnie źle (nie krytykuję a tylko stwierdzam, jako użytkownik tabletu graficznego). XP-Pen G640 to pewnie dobry produkt do odpowiednich zastosowań (nauczyciel w szkole syna używa takiego podczas lekcji i wszystko gra jak trzeba) ale nijak się ma do swoich pierwowzorów.
  • #4 19883550
    ZenonSolski
    Poziom 3  
    Ocena: 26
    Dzięki wszystkim. Zamykam temat, tak myślałem, że rysujący się tablet graficzny to zupełnie normalna sytuacja, ale wolałem się upewnić, bo te rysy bardzo szybko się pojawiły.
REKLAMA