logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z centralą sterująca NICE D-pro Action NDCC2000

pablo26000 29 Gru 2021 15:28 1767 0
REKLAMA
  • #1 19788313
    pablo26000
    Poziom 1  
    Witam
    Posiadam bramę segmentową oraz centralę sterującą NICE D-pro Action NDCC2000. Problem polega na tym, że centrala nie odpowiada na żadne akcje. Początkowo po włączenia zasilania nie świeciła się żadna kontrolka zupełnie nic. Wymieniłem więc bezpieczniki i wszystko zaczęło elegancko działać. Po paru testach czy wszystko działa wyłączyłem i włączyłem ponownie zasilanie i centrala przestała działać. Kontrolka OK świecąca się na zielono mruga w odstępach jednosekundowych czyli tak jak powinna. Świeci się natomiast kontrolka czerwona Warning, oraz nie świeci się kontrolka Led Safety, która powinna się świecić światłem stałym na czerwono. Z tego co wyczytałem w instrukcji, wszystko działało musi właśnie mrugać zielona kontrolka oraz musi się świecić kontrolka Led Safety. W instrukcji jest opisane, że jeżeli nie świeci się kontrolka Led Safety przerwany jest łańcuch bezpieczeństwa oraz należy zamknąć obwód. Niestety nie mam pojęcia jak to zrobić. Jeżeli ktoś miał do czynienia z tego rodzaju centralą oraz miał podobny problem, czekam na jakieś porady. Z góry dzięki. Problem z centralą sterująca NICE D-pro Action NDCC2000 Problem z centralą sterująca NICE D-pro Action NDCC2000
  • REKLAMA
REKLAMA