logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Interfejs diagnostyczny do Mercedesa Vito V-230 benzyna - gdzie kupić?

spajker 03 Lis 2005 22:01 7324 10
REKLAMA
  • #1 1952981
    spajker
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Witam wszystkich pomózcie mi potrzebuje interfejs i soft do mercedesa vito v-230 bezyna chce zdiagnozowac samochód przez złacze diagnostyczne gdzie mozna kupic taki interfejs albo jak zrobic??.Za wszystkie odpowiedzi zgóry dziekuje
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1954774
    spajker
    Poziom 11  
    Dzieki za odpowiedz jest tam duzo ciekawych rzeczy ale ceny kosmiczne byłbym wdzieczny jak by mi ktos powiedział jakim urzadzeniem jakims z tanszysz mozna zdiagnozowac merca vito czy wogóle jest takie urzadzenie?? chodzi mi o jakies tanie urzadzenie i program .Zgóry dziekuje za odpowiedz prosze przesyłac na slawekw75(_at_)poczta.onet.pl
  • REKLAMA
  • #4 1954882
    Jacek79
    Poziom 37  
    Ocena: 1132
    euroskan czy jakos tak ale niewiem czy na 100% uda ci sie go zdiagnozowac ale cena i tak ok 800. zobacz na www.obd2.pl
  • #5 1955212
    SP7SEC
    Poziom 29  
    Ocena: 410
    zobacz na allegro jest dedykowany do vito
  • REKLAMA
  • #6 1955522
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 1957709
    spajker
    Poziom 11  
    Dzieki elektrit a gdzie ten program znalesc i interfejs jestem poczatkujacy w tych sprawach i byłbym wdzieczny jakbyś jakbyś mi podał dokładniej gdzie go kupic i z kad program z góry dziekuje
  • #8 1959303
    Sady
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 373
    Jeśli tylko chcesz się chwile pobawić z jednym autem i tyle, to szkoda mym zdaniem zachodu (no chyba że masz troszke za dużo kasy ;) ) Jest do tego sprzęt nawet do chip tuningu przez złącze :)
  • #9 1960716
    spajker
    Poziom 11  
    własnie chciałbym sie nauczyc pracowac na tym urzadzeniu i diagnozowac wszystkie auta ale niewiem jaki sprzet kupic czy zrobic co sie bardziej opłaca??co byscie mi doradzili jaki sprzet kupic euro-scana?czy moze jest cos lepszego?KTS jest strasznie drogi czy jest jakis odpowiednik tego??prosze pomózcie dzieki za wszystkie odpowiedzi
  • #10 1960789
    Sady
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 373
    Wystarycz: pare lat praktyki ;) pieniędzy i ....

jeśli poczytasz to co na forum na temat sprzętu i na forum obd2.pl to będziesz wiedział co chcesz kupić i do czego.

temat bardzo szeroki.

Pozdrawiam Sadek
  • #11 1961341
    spajker
    Poziom 11  
    Dzieki Sady tak zrobie zaczne najpierw od czytania a pózniej sie cos kupi dzieki za odpowiedzi

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano interfejsu diagnostycznego oraz oprogramowania do diagnozy Mercedesa Vito V-230 benzyna przez złącze diagnostyczne. Wskazano kilka źródeł i urządzeń, m.in. strony ekolab.ig.pl, tomcar.pl oraz allegro, gdzie można znaleźć dedykowane interfejsy. Jako tańszą alternatywę wymieniono urządzenie Euroskan (około 800 zł) dostępne na obd2.pl, choć nie gwarantuje pełnej diagnostyki. Najlepszym rozwiązaniem do pełnej diagnostyki jest użycie HHT lub zaawansowanego Stardiagnosis, jednak ich koszt przekracza 1000 zł. Dyskutowano również o droższych urządzeniach typu KTS, które są jednak kosztowne i trudno dostępne. Podkreślono, że nauka obsługi sprzętu wymaga praktyki i zapoznania się z literaturą oraz forami tematycznymi, np. obd2.pl. Wskazano, że sprzęt do diagnostyki Mercedesa Vito to inwestycja, a tanie rozwiązania mają ograniczone możliwości.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA